Υλικά
Ζύμη:
1 αυγό
3 κουπ αλεύρι
1 κουπ γιαούρτι
200 γρ τυρί φέτα ή ανθοτυρο
150 γρ κίτρινο τυρί
1/2 κουτ ζάχαρη
1/2 κουτ αλάτι
1/2 κουτ σόδα
ηλιελαιο
Παρασκευή:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγειρική σόδα, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μίξερ δεν αντέχει άλλο το ανακάτεμα, τοποθετούμε τη ζύμη στο τραπέζι, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη. Τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μετά βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε το τυρί και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 3-4 μέρη. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζετε επίσης σε 3-4 μέρη και ανοίγετε σε πίτες. Τοποθετούμε τη γέμιση στο μισό κάθε πίτας
και πιέζουμε τις άκρες
και στη συνέχεια πλαθουμε ελαφρά κάθε πιτα με έναν πλάστη.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν..
Καλημέρα..