Πώς να ψήσετε σωστά τα κρεμμύδια για να διατηρήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά
Πώς να τηγανίζουμε σωστά τα κρεμμύδια, για να μην χάσουμε τις πολύτιμες φαρμακευτικές τους ιδιότητες;
Τα κρεμμύδια, αν και συχνά καταλαμβάνουν μια μικρή θέση στον γαστρονομικό κόσμο, κουβαλούν μαζί τους μια πληθώρα θρεπτικών
και φαρμακευτικών ιδιοτήτων.
Αποθηκεύστε τα σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
Αυτό θα αποτρέψει την πρόωρη σήψη ή την απώλεια θρεπτικών συστατικών.
Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να τηγανίζουμε κρεμμύδια;
Είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως φολικό οξύ και θειαμίνη, που είναι ζωτικής σημασίας για τον
μεταβολισμό και τις ενεργειακές διεργασίες στο σώμα.
Κόψτε το κρεμμύδι και περιμένετε.
Μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, ο φώσφορος και το μαγνήσιο υπάρχουν επίσης στα κρεμμύδια και συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών, του νευρικού συστήματος και της συνολικής ισορροπίας του σώματος.
Επιπλέον, είναι μια από τις σπάνιες πηγές οργανικού σεληνίου, το οποίο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.
Αλισίνη, μια ένωση θείου, σε αυτό οφείλουν τα κρεμμύδια τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά. Αυτό είναι το βασικό συστατικό του, στο οποίο αποδίδουμε πολλά θεραπευτικά αποτελέσματα. Η αλλισίνη έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που υποστηρίζουν την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών και ενισχύουν τη γενική υγεία του οργανισμού.
Το κόλπο για να τηγανίσετε κρεμμύδια
Λάδι
Μια κοινή επιλογή είναι το εξευγενισμένο αποσμημένο ηλιέλαιο. Δεν διακόπτει την πικάντικη γεύση και τη μυρωδιά του λαχανικού. Το βούτυρο δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα λόγω του χαμηλού σημείου καπνού (+ 150… + 177 ° C), στο οποίο απελευθερώνονται οι καρκινογόνες ουσίες.
Βάζοντας ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι στο τέλος του τηγανίσματος θα προσθέσει ένα γευστικό άρωμα και ήπια γεύση στο πιάτο.
Πιο βέλτιστο και υγιεινό – ελαιόλαδο, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Κατάλληλο για τηγάνισμα είναι ένα εκλεπτυσμένο προϊόν που προορίζεται για μαγείρεμα τροφίμων σε υψηλές θερμοκρασίες (Ελαιόλαδο εξευγενισμένο).
Η σωστή προετοιμασία των κρεμμυδιών παίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση αυτών των θρεπτικών αξιών.
Πώς να τηγανίζετε σωστά το κρεμμύδι; Συνιστάται να περιμένετε 10 λεπτά μετά τον τεμαχισμό του , ώστε να σταθεροποιηθεί η αλισίνη, πριν προχωρήσετε στην περαιτέρω προετοιμασία του πιάτου.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα μικρό χρονικό διάστημα ψησίματος κρεμμυδιών μπορεί να μειώσει την επίδρασή του στην υγεία, επειδή η υψηλή θερμοκρασία επηρεάζει την αλισίνη, ένα σημαντικό συστατικό των θεραπευτικών ιδιοτήτων του κρεμμυδιού.