Το ρεβανί Βέροιας, φημισμένο για την αφράτη υφή και το σιροπιαστό του μεγαλείο, απογειώνεται με την προσθήκη δροσερής σαντιγί.Το σιμιγδάλι χαρίζει μια μοναδική υφή, ελαφριά και αέρινη, που λιώνει στο στόμα. Αρωματισμένο με λεμόνι, το σιρόπι ποτίζει το ρεβανί, προσφέροντας ζουμερότητα και γευστική ισορροπία.
Υλικά
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1/4 του ποτηριού αλεύρι μπλε
5 αυγά
1 καισεδaκι γιαούρτι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Επικάλυψη
1 φακελάκι γκαρνι ή
1 ερμολ (τσίγκινο κουτάκι)
Σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3,5 κούπες νερό
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1/2 λεμόνι φλούδα + χυμό
φλούδες από πορτοκάλι 10 λεπτά βράσιμο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ρίχνετε μετά το σιμιγδάλι και το σπορέλαιο, αλεύρι, γιαούρτι, μπέικιν πάουντερ, ξύσμα,
και τις βανίλιες
Βουτυρώνω ένα πυρέξ βάζω μέσα το μείγμα και το αφήνω 30 λεπτά στο ψυγείο
Μετά ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις περίπου 40 λεπτά
Σιροπιάζω με κρύο το ραβανί και ζεστό το σιρόπιτα
*εγώ έψησα στους 160 βαθμούς στον αέρα
Αφού κρυώσει εντελώς βάζω πάνω και τη χτυπημένη σαντιγύ
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Apostolhs Eleni Papadopoylos Mpika
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Καρυδόπιτα με Ρεβανί
Υλικά
5 αυγά,
3 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ.αλεσμενα καρυδια,
1/2 κουταλάκι κανέλα,
50 γρμ. τρουφα σοκολάτα
1 κουταλιά μπεικιν πάουντερ
Για το ρεβανι
5 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
μια κουταλιά σούπας μπαικιν,λίγο ξύσμα λεμονιού,
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
600 γρμ. ζάχαρη
800 γρ νερό
1/2 λεμόνι χυμό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά πολύ καλά να γίνουν μαρέγκα,με την ζάχαρη, όταν γίνουν πολύ σφυχτη μαρέγκα ρίχνω αργά αργά
το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι απαλό ανακατεμα να μην φύγει ο αέρας της μαρέγκας
Ρίχνω αργά το καρύδι μου και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να φύγει ο αέρας των αυγών μου
Ψήνω στην κουζίνα αέρα για 10 λεπτά στους 180 αέρα και
Για το ρεβανί
Σε μπωλ χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαρέγκα προσθέσουμετο τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Βγάζω την καρυδόπιτα από το φούρνο και ρίχνω το ρεβανί μου και ψήνω 25 λεπτά ακόμα στους 175 αέρα
συνεχίζω το ψήσιμο να τελειώσει το γλυκό μου.,
Για το σιρόπι
Δένω το σιρόπι μου και ρίχνω 2 κουταλιές σούπας κονιάκ,και δύο κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ όπως είναι ζεστό το σιρόπι μου αφήνω να κρυώσει και σιροπιάζω το γλυκό μου ξεκινάμε πρώτα το σιρόπι από το γλυκό μου .καυτό το γλυκό χλιαρό σιρόπι..
καλή επιτυχία.
Η Συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου