Ριζότο με μύδια και κυδώνια

Το ριζότο με μύδια και κυδώνια είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια θαλασσινή γεύση των μυδιών και των κυδωνιών με την κρεμώδη υφή του ριζότο  δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι εντυπωσιακό και νόστιμο. Αν είστε λάτρης της θαλασσινής κουζίνας, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο!

Συστατικά:

320 g ρύζι,
500 γραμμάρια μύδια,
500 γρ,
1 κρεμμύδι,
ζωμό ψαριών ή λαχανικών,
60 g βούτυρο,
1 σκελίδα σκόρδο,
μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας,
μπαχαρικά όπως κύμινο, σπόροι μουστάρδας, πάπρικα, κουρκουμάς, κάρυ,
μαϊντανός,
αλάτι

Διαδικασία:

Πρώτα απ’ όλα καθαρίστε καλά τα μύδια και τα κυδώνια, ξεπλύντε τα κάτω από τρεχούμενο νερό, ανοίξτε τα σε ένα τηγάνι
με λίγο νερό και μαγειρέψτε τα μέχρι να ανοίξουν. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι,
στη συνέχεια προσθέστε τα θαλασσινά και αφήστε τα να αρωματιστούν για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά
και αλάτι ανάλογα με τη γεύση.
Aφήστε το όλο πράγμα να πάρει γεύση. Σε ένα άλλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και τηγανίστε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι….

…στη συνέχεια, καβουρδίστε το ρύζι για λίγα λεπτά, και μετά προσθέστε λίγο-λίγο το ζωμό.
Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέστε τα μπαχαρικά για να δώσετε χρώμα και άρωμα στο ρύζι και συνεχίστε το μαγείρεμα,
προσθέτοντας περισσότερο ζωμό αν χρειαστεί.

Ολοκληρώνετε το μαγείρεμα και με το σερβίρισμα προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. .

Έτοιμο για απόλαυση.

Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΧιονισμένα νηστίσιμα μηλοπιτακια 🍎🍏
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με σοκολάτα καρύδια και σύκα.