Ρολό χοιρινό με καπνιστό τυρί
Υλικά
2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τον ανοίξει για ρολό)
100 γραμμάρια Βιτάμ soft
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
200 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
4 φαρδιές φέτες μπέικον
150 γραμμάρια καπνιστό τυρί Μετσόβου (κομμένο σε μπαστούνια)
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι.
Αλείφουμε όλο το κρέας με το Βιτάμ και το τοποθετούμε επάνω στο χαρτί.
Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, έως ότου κλείσει καλά, και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
Τυλίγουμε το δένουμε με σχοινάκι και το τοποθετουμε στο ταψί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και, στη συνέχεια, ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα καρφώνουμε τα ξυλάκια στις φέτες κόβουμε τις φέτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν καλά, ανάλογα βέβαια και το φούρνο σας.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα.
Καλή Απόλαυση
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρολό κιμα ψητό με τυριά και πατάτες
Συστατικά
300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
300 γρ χοιρινό κιμά
ένα αυγό
τριμμένη φρυγανιά
ένα ποτήρι λευκό κρασί
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλατι
μαϊντανός
6 πατάτες
δενδρολίβανο
6 φέτες μορταδέλα
150-200 gr τυριά (εδώ έχω βάλει χανιώτικη μυζήθρα και κρητική γραβιέρα σε φέτες)
6 φέτες ζαμπόν
πιπέρι
Μέθοδος
Αφήνουμε τη φρυγανιά να μουλιάσει σε ένα ποτήρι κρασί και ένα νερό
Ανακατεύουμε τον κιμά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, την παρμεζάνα, το αυγό, το πιπέρι και το μουλιασμένο ψωμί.
Ανοίγουμε τη ζύμη του κιμά σε λαδωμένη πλάκα και τη γεμίζουμε με τη μορταδέλα, το ζαμπόν και τα τυριά.
Τυλίγετε απαλά, προσπαθώντας να μην το σπάσει, κλείστε τις άκρες για να μην βγει η γέμιση
Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αρχίζουμε να ψήνουμε το ρολό στους 200°.
Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις αλατοπιπερώνουμε με δεντρολίβανο, αλάτι και λάδι
Τοποθετήστε τα γύρω από τις άκρες του ρολού.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του ρολου για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° για άλλα 20 λεπτά.
Ψήσιμο και σερβίρισμα. 😋
Η συμβουλή μου είναι να είναι μπόλικο, είναι τόσο καλό που θα φύγει αστραπιαία!