Υλικά

500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
1 κονσέρβα τόνο καπνιστό σε λάδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 μέτριο καρότο τριμμένο
2-3 κ.σ καλαμπόκι από κονσέρβα
2-3 κ.σ ελιές σε ροδέλες
1-2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι – Πιπέρι
Ξύδι βαλσάμικο με όποια γεύση θέλετε

Εκτέλεση

Αρχικά θα ξεπλύνουμε τα φασόλια και στη συνέχεια θα τα βράσουμε για 5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε να βράσουν σε άλλο καθαρό νερό με λίγο αλάτι για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσέχουμε να είναι μαλακά και όχι λιωμένα.
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μέσα σε μία βαθιά σαλατιέρα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ ένα άλλο μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια.
Ρίχνουμε το καλαμπόκι ,το καρότο το τριμμένο,τις ελιές,τα ντοματίνια κομμένα στα δύο,τον τόνο και τον άνιθο.Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.Ρίχνουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Τέλος ρίχνουμε το βαλσάμικο και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη