Το σάμαλι είναι γνωστό για την απαλή υφή του, το άρωμα της μαστίχας και την ευελιξία του στις παραλλαγές. Ας ετοιμάσουμε μαζί ένα νόστιμο σάμαλι που θα μας θυμίσει τις γεύσεις της παράδοσης.

Υλικά

500 γρ.σιμιγδαλι χοντρο
500 γρ γιαουρτι προβειο η’οποιο θελετε εσεις
2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
2 κ.γλυκου σοδα
1 κ.γλυκου μαστιχα κοπανισμενη
1 φλ.τσαγιου νερο
Αμυγδαλα για την διακόσμηση (προαιρετικά)

Σιρόπι
1 κιλο ζαχαρη
3 ποτηρια νερου νερο
Τον χυμο μισού λεμονιου,
και την στιμένη λεμονοκουπα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανη βαζουμε το γιαουρτι,την μαστιχα,την σοδα,την ζαχαρη
το νερο,ανακατευουμε με το συρμα ή με ενα κουταλι,
και στην συνεχεια ριχνουμε το σιμιγδαλι λιγο,λιγο και ανακατευουμε καλα.
Λαδωνουμε ενα μακροστενο ταψι,και ριχνουμε το μιγμα,και το ψηνουμε
σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους στις αντιστασεις για 45-50 λεπτα.

Για το σιροπι τωρα βαζουμε την ζαχαρη με το νερο,
και μολις λιωσει η ζαχαρη ριχνουμε τον χυμο του λεμονιου και τελος την στιμενη λεμονοκουπα.
Το αφηνουμε να βρασει ενα 5λεπτο και μολις βγει το γλυκο το κοβουμε σε κομματια και το σιροπιαζουμε καυτο το γλυκο και καυτο το σιροπι.
προσθεστε αν θελετε επανω σε καθε
κομματι απο ενα ξεφλουδισμενο αμυγδαλο.

Αφηστε να κρυωσει να πιει ολο το σιροπακι του και σερβιρετε..αν θελετε
μπορειτε να το συνοδεψετε και με μια μπαλα παγωτο καιμακι η’βανιλια.
TIP :Οταν πατε να κοψετε το γλυκο σε κομματια να βουτατε το μαχαιρι
σε ενα ποτηρι με νερο για να μην χαλασει η επιφανεια του γλυκου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

H συνταγή είναι της κας Λένα Λενάκι