Αυτή η συνταγή για σαρδέλες παντρεμένες γεμιστές είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που είναι ιδανικό για μεσημεριανό ή δείπνο. Οι σαρδέλες γεμίζονται με ένα μείγμα από τριμμένη ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και μπαχαρικά, στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Υλικά:

20-25 σαρδέλες
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Πλένουμε τις σαρδέλες και κάνουμε φιλέτο, αφαιρούμε το κεφάλι και τα έντερα και τραβάμε το κόκκαλο τους με προσοχή για να μην χωρίσει
το φιλέτο σε δύο κομμάτια.
Απλώνουμε τα μισά από τα φιλέτα της σαρδελίτσας στην σχαρα ή σε ταψι αν ειναι για φουρνο που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο
και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους, φροντίζουμε να έχουμε άλλες τόσες για το πάνω μέρος του σάντουιτς μας 😉

Για την γεμιση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα.
Γεμίστε κάθε σαρδέλα με 1-2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα

Σαρδέλες παντρεμένες γεμιστές
Σαρδέλες παντρεμένες γεμιστές

και σκεπαστε με την αλλη μιση.

Σαρδέλες παντρεμένες γεμιστές
Σαρδέλες παντρεμένες γεμιστές

Περιχύστε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Ψήστε στην σχαρα ή στο φούρνο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι σαρδέλες.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά που σας αρέσουν
Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές με λεμόνι και ψωμί.
Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Κωστα Ντινα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαρδέλες Πλακί με μουστάρδα

Ώρα για ψάρι! Και μάλιστα για τις «ταπεινές» σαρδέλες που όμως στην πραγματικότητα είναι ταπεινές μόνο στην τιμή, αφού υπερέχουν πολλών άλλων ψαριών και σε γεύση και σε διατροφική αξία! Σήμερα τις κάνω πλακί, σε μία παραλλαγή της συνταγής μου με γαύρο, όπου πρόσθεσα μουστάρδα, κάπαρη και ολόκληρα ντοματίνια! Απλά εξαιρετική! Περισσότερα λόγια είναι περιττά!

Υλικά:

1.2 kg. σαρδέλες
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
550 γρ. τριμμένη ντομάτα
2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
1.5 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
3 κ.σ. μουστάρδα
Λίγος χυμός λεμονιού
10 ντοματίνια
Θρούμπι (ή θυμάρι)
Πιπέρι άσπρο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύω όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τις σαρδέλες και τα ντοματίνια. Περιχύνω με αυτά τις σαρδέλες, ανακατεύω και τοποθετώ επάνω τα ντοματίνια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20′-25′ (αν οι σαρδέλες είναι μικρές θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο).

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤουρλού Λαχανικά στη Γάστρα!!!
Επόμενο άρθροΚασεροκούλουρα