Σεκέρ Παρέ
Υλικά
Για το σεκέρ παρέ
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ βούτυρο
150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
150 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
Αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
μερίδες 30 τεμ.
Εκτέλεση
Για τα σεκέρ παρέ
Σεκέρ παρέ σημαίνει “κομμάτι ζάχαρης” και είναι ένα υπέροχο κέρασμα. Τα σεκέρ παρέ γίνονται με απλά υλικά είναι ανατολίτικα σιροπιαστά μπισκότα με αμύγδαλα που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μπουκιά!
Πριν ξεκινήσουμε την πολίτικη συνταγή μας, φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη σε αργή ταχύτητα και σιγά σιγά δυναμώνουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε το μπέικιν και το σιμιγδάλι και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και δουλεύουμε με μια μαρίζ ή με το χέρι μέχρι να το απορροφήσει.
Βάζουμε την ζύμη μας για λίγο στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο και να σφίξει λίγο η ζύμη και μετά πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Βάζουμε από πάνω ένα αμύγδαλο και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, για 25 ́-30 ́, μέχρι να ροδίσουν και πάνω και από κάτω.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Chris Tina
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σεκερ Παρε
✅ Συστατικά:
✓ 125 γρ βούτυρο
✓1 αυγό
✓ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
✓2,5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
✓2,5 φλιτζάνια αλεύρι
Ένα σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Για σιρόπι:
✓2,5 ποτήρια νερό
✓2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
✓1 φέτα λεμόνι
Για γέμιση γλυκού: φουντούκια
✅ Πώς να τα φτιάξω:
Ανακατεύουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη και το σιμιγδάλι
Προσθέστε σταδιακά τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Κόβουμε τη ζύμη σε 22-24 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια από τη ζύμη σε δυο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και βάζουμε 1 αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού πιέζοντας ελάχιστα για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρη και λεμόνι, βράζουμε το σιρόπι και ψήνουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ. Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Gharib Naeim