Σιροπιαστά τσουρεκάκια

Αυτά τα σιροπιαστά ατομικά τσουρεκάκια είναι απλά μαγικά:

  • Μαλακά και αφράτα: Η ζύμη είναι υπέροχα εύπλαστη και φουσκώνει τέλεια, δημιουργώντας ένα τσουρέκι που λιώνει στο στόμα.
  • Πλούσια γεύση: Η ζάχαρη, το βούτυρο και η μαγιά δένουν αρμονικά, προσφέροντας μια γλυκιά και γεμάτη γεύση.
  • Μοσχοβολιστά: Το άρωμα από το μαχλέπι, την κανέλα και το πορτοκάλι πλημμυρίζει την κουζίνα και ξυπνάει τις αισθήσεις.
  • Ιδανικά για κάθε στιγμή: Απολαύστε τα σιροπιαστά τσουρεκάκια σας για πρωινό, δεκατιανό, επιδόρπιο ή ακόμα και ως συνοδευτικό με τον καφέ σας.
  • Μια πανδαισία χρωμάτων: Μπορείτε να τα στολίσετε με τρούφα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης.

Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας, είτε τα αγοράσετε έτοιμα, τα σιροπιαστά ατομικά τσουρεκάκια είναι μια γλυκιά απόλαυση που θα λατρέψετε.

Μην ξεχάσετε να τα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας!

Tip: Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, ή ακόμα και λίγο ρούμι ή κονιάκ.

Υλικα

ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ των 200 ml

1 ποτηρι γαλα χλιαρο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο,
1 ποτηρι σπορελαιο χλιαρο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
160 γρ κ ζαχαρη,μυρωδικα(κακουλε,μαχλεπι,μαστιχα σκονη)
900-1000 γρ αλευρι!!

Εκτέλεση:

Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα-νερο-σπορελαιο-μαγιες και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!
Ριχνουμε την ζαχαρη-μια πρεζα αλατι -μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο!!!!
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη στον παγκο μας και την κοβουμε ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια τα.φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Συνεχιζουμε κανουμε ολες τις μπαλιτσες κορδονια και καθε κορδονι του δινουμε το σχεδιο!
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια τα αλοιφουμε η με γαλα η με κροκο αυγου και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα
αντιστασεις μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!!

Σιροπι:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτα! Σιροπιαζουμε κρυα τσουρεκακια με καυτο σιροπι!

H συνταγή είναι της κας  Tzeni Tsanaktsidou’s

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε το πιο Εύκολο Κέικ Μπισκότων με Καρύδια σε Λίγα Λεπτά!
Επόμενο άρθροΦέρτε το γκουρμέ στο σπίτι σας: Μπιφτέκια Μοσχαρίσια με Σάλτσα Κρεμμυδιού!