Στρούντελ μήλου

Μια νέα μέρα, μια νέα εβδομάδα και ένας νέος μήνας έφτασε, οπότε ας τους καλωσορίσουμε σωστά με ένα εξαιρετικό στρούντελ μήλου ! 🍏🍏🍏

Υλικά

Φύλλο κρούστας – 1/2 πακέτο έτοιμο,
μήλα – 3 τεμάχια γλυκά
καρύδια – 1/2 κουπα θρυμματισμένα
κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού
σταγόνες απόσταγμα ρούμι,
Βούτυρο – 1/2 κουπα λιωμένο,
ζάχαρη – 1 κουπα
λεμόνι – ξύσμα από 1/2 λεμόνι,
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

Προετοιμασία:

Τρίψτε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη. Ανακατεύετε καλά τα τριμμένα μήλα, τη ζάχαρη, τα καρύδια (πέρασα ένα μέρος τους από το
μπλέντερ για να τα ψιλοκόψω), την κανέλα, την εσάνς ρουμι και το ξύσμα λεμονιού. Λιώνετε το βούτυρο στη φωτιά σε μια κατσαρόλα.
Παίρνετε 1 κρούστα φύλλου και την αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώστε ομοιόμορφα λίγο από το μείγμα στη μία άκρη της κρούστας, τυλίξτε το σε ρολό και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τυλίξτε τη δεύτερη κρούστα γύρω από την πρώτη κ.ο.κ. μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Πριν το βάλετε να ψηθεί (στους 180 βαθμούς με αέρα), ραντίστε την κορυφή με μερικές κουταλιές της σούπας νερό.
Ψύξτε το έτοιμο στρούντελ και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
Έχετε ένα υπέροχο φρέσκο και ζουμερό επιδόρπιο!

Καφές από εσάς – ☕️!

Η Συνταγή είναι από το Изпитаните рецепти на Марчето\

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Στρούντελ μήλου της μαμάς

Στρουντελ μήλου

Υλικά

5 φύλλα κρούστας
6 μήλα, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 & κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα τριμματα ψωμιού
1 κούπα σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 επιπλεον για πασπάλισμα
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα Ζάχαρη και 1/4 κούπας ψιλή ζάχαρη
1/4 κουπας Βούτυρο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το ψωμί μαζί. Βάλτε το ήμισυ αυτού του μείγματος στην άκρη και αναμίξετε το άλλο μισό μαζί με όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Λιώστε το βούτυρο.
Βουρτσίστε ένα φύλλο με βούτυρο και πασπαλίζετε με 1/4 υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης / ψίχουλας.
Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο , βουτυρώστε και πασπαλίστε. Επαναλάβετε μέχρι να ολοκληρωθεί  η στοίβα από (5) φύλλα.

Τοποθετήστε το μείγμα μήλου κατα μήκος της μακριάς πλευράς των φύλλων αφήνοντας 4 εκ από τις άκρες Πάρτε την κοντινότερη πλευρά στην γέμιση και τυλίστε προσεκτικα.
Βάλτε το στρουντελ σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βουρτσίστε με βούτυρο.
Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στους 190 ° C σε προθερμασμένο φούρνο.

Πασπαλίστε με ψιλή ζάχαρη και κανέλα

Απολαύστε το

Προηγούμενο άρθροΟ πιο γρήγορος ψευτομπακλαβάς
Επόμενο άρθροΜπιτόκ αλά ρους ή μπιφτέκια με τηγανητά αβγά