Τα τυροπιτάκια είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Αφράτα, τραγανά και γευστικά, ταιριάζουν τέλεια σε κάθε περίσταση. Η Κατερίνα, με τη δική της ξεχωριστή συνταγή, μας υπόσχεται τυροπιτάκια που θα ξεχωρίσουν για την υπέροχη γεύση τους.

Υλικά

2 μεγάλα ποτήρια γάλα
1 μεγάλο ποτήρι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
2 φακελάκια μαγιά ξερή ή ένα κομματάκι νωπή
αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
400 γρ.φέτα
1 αυγό
1 κρόκο αυγού για το άλλειμα
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το γάλα χλιαρό,τη ζάχαρη και τη μαγιά.Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τ αυγά,το αλάτι,το λάδι.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
Θρυμματίζουμε την φέτα σ ένα πιάτο και ρίχνουμε τ αυγά και πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μικρό κομμάτι απ την ζύμη μας και πλάθουμε τα τυροπιτάκια στο σχήμα που θέλουμε.
Τα γεμίζουμε με τη φέτα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον κρόκο αυγού με 2 κ.σ γάλα.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση!!!!
Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη