Δείτε Επίσης: Μανιτάρια Ραγού με πουρέ πατάτας | Πως θα έχετε πάντα φρέσκιες τηγανιτές πατάτες
Πατάτες τηγανητές και κρεμμύδια
Γεύση:
- Η τραγανή υφή των τηγανιτών πατατών συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκιά και καραμελωμένη γεύση των κρεμμυδιών.
- Η αλμυρή γεύση των πατατών δίνει μια ωραία αντίθεση στη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών.
Υφή:
- Η τραγανή υφή των πατατών έρχεται σε αντίθεση με τη μαλακιά και ζουμερή υφή των κρεμμυδιών.
- Η ποικιλία υφών κάνει το πιάτο πιο ενδιαφέρον για το μάσημα.
Συνοδευτικό:
- Οι τηγανητές πατάτες και τα κρεμμύδια ταιριάζουν με πολλά πιάτα, όπως μπιφτέκια, σουβλάκια, ή ψητό κοτόπουλο.
- Μπορούν επίσης να σερβιριστούν ως ορεκτικό ή ως σνακ.
Συνοψίζοντας:
- Οι τηγανητές πατάτες και τα κρεμμύδια είναι ένας κλασικός συνδυασμός που είναι γευστικός, χορταστικός και εύκολος στην παρασκευή.
- Είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε:
- Τηγανητές πατάτες με καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι και φέτα.
- Τηγανητές πατάτες με κρεμμύδι, πιπεριές και μανιτάρια.
Θα χρειαστείς
Φυτικό λάδι
Πατάτες
Κρεμμύδι
Αλάτι πιπέρι
Πως να το φτιάξεις
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες… όχι πολύ λεπτές, εκτός αν θέλετε πατατάκια και φυλάξτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να τελειώσετε το κόψιμο. Ξεπλένετε πάντα τις πατάτες μερικές φορές.
Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτοπετσέτες για να ρουφήξει το νερό.
Διαφορετικά, θα σας πιτσιλίσει το ζεστό λάδι.
Χρησιμοποιήστε μερικές ακόμη χαρτοπετσέτες για να βγάλετε το νερό από πάνω.
Προσθέστε αρκετό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού και στη συνέχεια ρίξτε λίγο ακόμη για καλό τηγάνισμα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Θέλετε αυτό το λάδι ΚΑΥΤΟ!
Κόβουμε το κρεμμύδι λεπτά σε λωρίδες και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πατάτες.
Προσέξτε γιατί το λάδι θα είναι πολύ ζεστό! Πρόκειται να ψιλοκάψετε τις πατάτες και τα
κρεμμύδια για να σχηματίσετε ένα τραγανό εξωτερικό.
Σχόλιο
Συνεχίστε να ανακατεύετε και να γυρίζετε τις πατάτες μέχρι να τραγανιστούν περισσότερο.
Αλλά προσέξτε να μην τις γυρνάτε και πάρα πολύ ώστε να μην τις σπάσετε. Αφήστε να
ψηθούν λίγο πριν γυρίσετε κάθε φορά.
Μόλις ροδίσουν, καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Συνήθως το αφήνω καλυμμένο για 2-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της παρτίδας, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Όταν το εσωτερικό είναι μαλακό βγάλτε έξω από το ταψί και βάλτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτες για να στραγγίξετε το λάδι. Αλατοπιπερώστε. Και αν θέλετε σαν εμένα, πνίξτε τες στο κέτσαπ!
Δείτε Επίσης: Μανιτάρια Ραγού με πουρέ πατάτας | Πως θα έχετε πάντα φρέσκιες τηγανιτές πατάτες