Τυροκεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας
Συστατικά
Σερβίρει 4-6 άτομα
Για τις μπάλες:
400 γραμμάρια μικτά τριμμένα τυριά (Παρμεζάνα, πεκορίνο, τσένταρ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ή και τα τρία)
4 αυγά
100g άριστης ποιότητας λευκό ψωμί, κρούστες που αφαιρούνται και μουλιάζονται σε νερό και στύβονται 1-2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
Μερικά κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά με πιπεριά )
Κατευθύνσεις
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις και το μείγμα να σφίξει.
Ενώ το μείγμα ξεκουράζεται, φτιάξτε τη σάλτσα ντομάτας σας, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις σάλτσες (σκόρδου και κρεμμυδιού).
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και τα πλάθουμε σε ‘κεφτεδάκια’.
Τηγανίζουμε τα μπαλάκια από το τυρί και τα αυγά σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν παντού. Βεβαιωθείτε ότι οι μπάλες έχουν καλή απόσταση, καθώς τείνουν να κολλάνε μεταξύ τους, ειδικά όταν αρχίζουν να μαγειρεύονται, καθώς το τυρί αρχίζει να λιώνει πριν πιάσει το δέσιμο των αυγών.
Μεταφέρουμε τις τηγανισμένες μπάλες στη σάλτσα ντομάτας και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.
Οι μπάλες θα φουσκώσουν λίγο καθώς ψήνονται και θα πάρουν μια σχεδόν σπογγώδη υφή.
Σερβίρετε αμέσως.