ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

450gr τυρί φέτα τριμμένο
220 γραμμάρια τυρί gouda ή κασέρι, τριμμένο
1-2 ντομάτες κομμένες στην μέση και σε λεπτές φέτες
2 ψημμένες κόκκινες πιπεριές, από το βάζο, στραγγισμένες και σε κύβους κομμένες
2 πιπερίτσες μικρές (τοσκάνης)
Μία πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
¼ φλιτζάνι λάδι
1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Τσιπς, Πιτούλες, ψωμί ή λαχανικά κομμένα σε φέτες για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Πασπαλίστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20×20 εκ και απλώστε τις μισές από τις φέτες ντομάτας στο πιάτο.
Απο πάνω ρίξτε τριμμένη φέτα στρώστε τις υπόλοιπες ντομάτες και πασπαλίζουμε με την μισή της ρίγανης.

Πασπαλίστε με το μισό τυρί gouda και προσθέστε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές.
Από πάνω ρίξτε το υπόλοιπο τυρί γκούντα. Τοποθετήστε τα 2 πιπερίτσες από πάνω και πασπαλίστε την υπόλοιπη ρίγανης και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο κέντρο του προθερμασμένου φούρνου για 20 λεπτά.
Ξεσκεπάστε και ανάψτε το γκριλ και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσει από πάνω. Κοιτάξτε το προσεκτικά ώστε να μην καεί.
Σερβίρετε με πιτούλες, ψημένο ψωμί ή με λαχανικά.

Καλή Απόλαυση!

Dimitras Dishes

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι
Επόμενο άρθροΜπούτια Κοτόπουλου 🐔 στο φούρνο με Πατάτες Μέλι & Μουστάρδα…