Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό

Υλικά

6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό(500 γρ)

Για το σιρόπι

5 ποτήρια ζάχαρη5 ποτήρια νερό1 βανίλιαφλούδα και χυμό από 1 λεμόνι1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

Εκτέλεση

-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτά. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπεικιν.

Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.

Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω στους 170, 40 λεπτά περίπου. Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Φτιάχνουμε το σιρόπι . Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για δέκα λεπτά.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. (Μπορείτε να την συνδυάσετε και με παγωτό)

Προηγούμενο άρθροΕύκολο κέικ με διαφορετικές υφές
Επόμενο άρθροΤo Πανεύκολο Αλμυρό Κέικ που έγινε VIRAL