Γλυκάκι με καρύδια

Υλικά:

150 g βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
150 g ζάχαρης
150 γραμμάρια καρύδια
70 g κοσκινισμένου αλευριού
4 ασπράδια αυγών (αυγά μεσαίου μεγέθους)
μια πρέζα αλάτι

4 κρόκοι (αυγά μεσαίου μεγέθους)
135 g ζάχαρης άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας

100 ml γάλακτος
100 g ζάχαρης
120 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρέματος, ψιλοκομμένη
130 γραμμάρια καρύδια
100 g βούτυρο, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια

για διακόσμηση:
60 γρ. Καρύδια, μισό αλεσμένο, μισό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Λαδώστε το ταψί και στρώστε το με χαρτί ψησίματος.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C (με ανεμιστήρα).
Χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου κρεμώσουν σε υφή.
Προσθέστε καρύδια και αλεύρι και χτυπήστε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι του αυγού με μια πρέζα αλάτι.
Ανακατέψτε προσεκτικά το δεύτερο με το πρώτο μείγμα.
Μεταφέρετε ολόκληρο το μείγμα στο ταψί , κατανέμετέ το ομοιόμορφα και ισιώστε το.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.


Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 100 C.

Χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών.
Προσθέστε ζάχαρη άχνη και ζάχαρη βανίλιας και χτυπήστε καλά.
Απλώστε πάνω στη βάση κέικ και ψήστε στους 100 C για περίπου 15 λεπτά.
Ψήνουμε έως ότου το μείγμα με τους κρόκους είναι σκληρό και στεγνό, δεν πρέπει να είναι κολλώδες.

Ζεσταίνετε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια. Ανακατέψτε λίγο για να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια αμέσως, ενώ το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και όλα συνδυάζονται όμορφα.
Απλώστε το μείγμα σοκολάτας. Πασπαλίστε με καρύδια.


Βάλτε το κέικ στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Φτιάξτε μισοφέγγαρα με ένα καλούπι ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΜια πολύ απλή και νόστιμη συνταγή κέικ σοκολάτας … με απλά υλικά
Επόμενο άρθροΠατάτες πουρέ με τυρί και μπεικον – Γεύμα που δεν μπορεί να αποτύχει :)