Δείτε Επίσης: Σιροπιαστά Γαλακτομπουρεκάκια | Σιροπιατό Κέικ Πορτοκαλιού

Το Σαραγλί μας, μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων, αγκαλιάζει τις αισθήσεις και ξυπνά γλυκές μνήμες. Χρυσαφένιο φύλλο κρούστας, τυλιγμένο με τρυφερότητα, φυλάει μέσα του θησαυρό από καρύδια, φιστίκια και αμύγδαλα, αρωματισμένα με κανέλα και γαρίφαλο.

Υλικά

800 γραμμάρια ζύμης μπακλαβά
250 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
1 ποτήρι νερό λάδι (ηλιέλαιο)
Για την Γέμιση:
2,5 φλιτζάνια αλεσμένο καρύδι
Για το σιρόπι:
3,5 φλιτζάνια ζάχαρη
3,5 φλιτζάνια νερό
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα, προετοιμάζεται το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζαχαρη το νερό και την φέτα λεμόνι ανακατευουμε, και από την ώρα που θα παρει βράσει το αφήνουμε 3 λεπτά για δέσει το σιρόπι.

Για το γλυκό
Ρίχνουμε το λάδι στο λιωμένο βούτυρο, Παίρνουμε 2 φύλλα από το φύλλο κρούστας, Ραντίζουμε με λάδι το πρώτο φύλλο  και από πάνω βάζουμε το δεύτερο και ραντίζουμε, μετά  πασπαλίζουμε με τα καρύδια, και τυλίγουμε με ένα πλάστη τα 2 φύλλα και το συμπιέζουμε κρατώντας τα 2 άκρα, στη συνέχεια το βγάζουμε από τον πλάστη και τοποθετούνται στο ταψί.

Κάνουμε το ίδιο έτσι ώστε όλα τα φύλλα να τελειώσουν και κόψτε στο επιθυμητό μέγεθος.
Ψήστε σε φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό.  Σερβίρετε μετά από 2 ώρες.

Δείτε Επίσης: Σιροπιαστά Γαλακτομπουρεκάκια | Σιροπιατό Κέικ Πορτοκαλιού

Απολαύστε το.