Τουρτα φραουλας

Αυτή η τούρτα φράουλας μοιάζει με όνειρο! Το αφράτο παντεσπάνι είναι ψημένο στην τελειότητα και γεμάτο με φρέσκες, ζουμερές φράουλες. Η κρέμα είναι απαλή και βελούδινη, και η επικάλυψη από φράουλες είναι η τέλεια πινελιά γλυκιάς φρεσκάδας.

Η γεύση των φράουλων είναι τόσο έντονη και γεμάτη, και η υφή είναι τόσο απαλή και κρεμώδης. Μπορώ να φανταστώ πόση αγάπη και φροντίδα μπήκε στη δημιουργία αυτής της τούρτας.

Υλικα

500 γρ φράουλες (ή περισσότερες)

Υλικα
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγα
190 γρ ζάχαρη
2 ζάχαρη βανίλια
240 γρ γιουρτι
120 ml λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι

Κρέμα βανίλιας
650 ml γάλα
2 βανίλιες
120 γρ ζάχαρη
κορν φλαουερ 55 g
2 ολόκληρα αυγά
2 κρόκοι αυγών

Για την σαντιγι
330γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Παρασκευή

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά. Μην αφήσετε να πάρει βράση.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σκεπάστε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες

για την σαντιγι
Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε είναι παγωμένα. Αυτό θα βοηθήσει η σαντιγί να χτυπηθεί πιο εύκολα και να διατηρήσει τον όγκο της.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ. Μπορείτε να βάλετε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο για 10-15 λεπτά πριν ξεκινήσετε, για να είναι ακόμα πιο κρύος.
Ξεκινήστε να χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς χτυπάτε, αυξήστε σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας (αν θέλετε) και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι η σαντιγί να σφίξει και να γίνει αφράτη.

Για τα παντεσπανια
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το λάδι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέστε σε αυτό το μείγμα αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι δύο φορές. Απλά ανακατέψτε απαλά
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη σε δύο φόρμες για κέικ (24 εκ.).
Αν δεν έχετε δύο, ψήστε πρώτα το ένα και βάλτε το υπόλοιπο μείγμα μέσα.
Τοποθετήστε φέτες φράουλας πάχους περίπου μισού εκ. πάνω από τα δύο παντεσπανια.
Τα παντεσπανια ψήνονται στους 175 βαθμούς. Είναι έτοιμα όταν μια οδοντογλυφίδα που μπαίνει στη μέση βγει στεγνή.

Συναρμολογηση

Σε ένα τσερκι βαλτε το πρωτο παντεσπανι με τις φραουλες προς τα πανω και απλώστε την κρέμα αφού την χτυπήσουμε λίγο να αφρατέψει.
Μετά βάζουμε το επομενο παντεσπανι πάνω στην κρεμα με τις φραουλες προς τα κάτω
Στο τέλος βάζουμε σαντιγί απλωνουμε και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Δείτε το βίντεο της συνταγης εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο γλυκάκι όνειρο του κάθε λάτρη της νουτέλλας
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα με γιαούρτι: Μια συνταγή που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες