Τραχανόπιτα με τραγανό φύλλο

Η τραχανόπιτα είναι ένα πολύ θρεπτικό και χορταστικό πιάτο. Ο τραχανάς είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών. Η τραχανόπιτα είναι ένα πιάτο που μπορεί να απολαύσει κανείς σε όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα ή για ένα πλούσιο ορεκτικό.

Σχόλιο

Η πιτα αυτή είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Η λεπτή και τραγανή κρούστα συνδυάζεται τέλεια με τη ζουμερή και νόστιμη γέμιση. Η πίτα είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα και είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει.

Συγκεκριμένα, μου άρεσε:

  • Το τραγανό φύλλο, που ήταν τέλεια ψημένο και δεν ήταν καθόλου βαρύ.
  • Η γέμιση, που ήταν πλούσια και ζουμερή, με ισορροπημένα αρώματα.
  • Η συνολική γεύση της πίτας, που ήταν πεντανόστιμη.
  • Συνολικά, η τραχανόπιταείναι ένα εξαιρετικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι πεντανόστιμη, θρεπτική και χορταστική.

Υλικά

1 & 1/2 λίτρο νερό
350 γρ τραχανά σταρένιο
1 κσ βιταμ
4 αυγά
200 γρ φέτα

Για τα φύλλα

αλεύρι μισό μισό σκληρό και για γ,ο,Χ.
400 γρ νερό
αλάτι
3 κ.σ λαδι
1 κ.σ ξύδι
1 αυγό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το και τον τραχανά και βράζουμε.
Μετά ρίχνουμε το βιταμ, αυγά, φέτα τριμμένη τα ανακατεύουμε τα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τα φύλλα

Ζυμώνουμε τα αλεύρια με νερό όσο πάρει λίγο αλάτι, λαδι, ξύδι φτιάχνουμε 6-7 φύλλα και αφήνουμε στην άκρη ένα φύλλο για απο πάνω

Στρώνουμε στο ταψί ένα ένα και λαδωνουμε ρίχνουμε το τραχανά και το σκεπάζουμε με ένα φύλλο αν θέλουμε περνάμε το φύλλο με αυγό για να πάρει ωραίο χρώμα ψήνουμε στους 180′ στον αέρα για να γίνει τραγανό το φύλλο

Η Συνταγή είνια της κας Foteini Geo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πεντανόστιμη τραχανόπιτα..!!!😋😋

τραχανόπιτα

Υλικά:

2 κούπες του τσαγιού κολοκύθι τριμμένο και στυμένο
2 κούπες του τσαγιού τραχανά γλυκός
4 αυγά
700 γρ.γάλα
1 κούπα φέτα (ή και παραπάνω..)
Μισή κούπα λάδι
Μισό μπέικιν

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και τα αφήνουμε 20 λεπτά.
Ρίχνουμε λάδι και λίγο σιμιγδάλι σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και στρώνουμε το μείγμα.
Λίγο λαδάκι από πάνω…και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΣπανακόρυζο με Φρέσκα Υλικά: Γεύση που Ξεχωρίζει
Επόμενο άρθροΧοιρινό με κεντανέ και σέλινο: Μια συνταγή που θα σας εκπλήξει