Τρουφάκια λευκής Σοκολάτας
Δείτε Επίσης: Τα τρουφάκια σοκολάτας των 2 υλικών | Μεθυσμένα Τρουφάκια Σοκολάτας
Κάνει περίπου 14-15 τρούφες
Συστατικά:
225g Λευκή σοκολάτα
1/4 φλιτζάνι (60 ml) κρέμα γάλακτος
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
1½ κουταλιά της σούπας (23g) βούτυρο
1/3 φλιτζάνι (33g) τριμμένη καρύδα + 1/4 (25g) για επίστρωση, χωρίς ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Πως τα φτιάχνω:
1. Ψιλοκόψτε τη λευκή σοκολάτα και τοποθετήστε το σε ένα μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
2. Τοποθετήστε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρι) και αφήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν εντελώς ενώ ανακατεύετε με μία μαρίζ και αφαιρέστε από τη φωτιά.
3. Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και την αποξηραμένη καρύδα, ανακατέψτε καλά.
4. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες έως ότου το μείγμα να είναι αρκετά σταθερό για να το πλαθετε σε μπάλες.
5. Διαμορφώστε το μείγμα σε μικρές μπάλες και κυλιστε σε αποξηραμένη / τριμμένη καρύδα.
Δείτε Επίσης: Τα τρουφάκια σοκολάτας των 2 υλικών | Μεθυσμένα Τρουφάκια Σοκολάτας
Καλή Απόλαυση