Χοιρινό με λαχανικά στο φούρνο

Το χοιρινό κρέας ψήνεται αργά στο φούρνο, γεμίζοντας με νοστιμιά, ενώ τα λαχανικά προσθέτουν μια δροσερή πινελιά και θρεπτικά συστατικά. Η σάλτσα, αρωματισμένη με μυρωδικά, αγκαλιάζει όλα τα υλικά, δημιουργώντας μια αρμονία γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει.

Είναι ιδανικό για οικογενειακό γεύμα ή για ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους. Εύκολο στην προετοιμασία, ψήνεται στο φούρνο χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, αφήνοντας σας χρόνο να ασχοληθείτε με άλλα πράγματα.

Συστατικά:

600 γρ χοιρινό (κομμένο σε κομμάτια)
5-6 μέτριες πατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους)
1-2 κσ πελτε ντομάτας
2 μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)
3-4 ντομάτες (κομμένες σε κύβους)
4-5 πιπεριές (κομμένες σε κύβους)
2-3 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε κύβους)
χούφτα μπάμιες (ψιλοκομμένες)
Μια χούφτα αρακά
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Λάδι
Νερό

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τις πατάτες και τις μπάμιες. Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτε διαλυμένο σε λιγο νερο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί ή ταψί.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί το κρέας.
Αφαιρέστε το καπάκι τα τελευταία 15-20 λεπτά ψησίματος για να ροδίσει το πιάτο από πάνω.
Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με μαϊντανό (προαιρετικά).

Συμβουλές:

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά σύμφωνα με το γούστο σας, όπως κολοκυθάκια, καρότα ή πράσινη πιπεριά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή μοσχάρι αντί για χοιρινό.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να μαρινάρετε το χοιρινό σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για 30 λεπτά πριν το ψήσετε.

Απολαύστε τo λαχταριστό φαγητό σας!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό με λαχανικά

Χοιρινό με λαχανικά

Χθες το βράδυ μου περίσσεψε χοιρινό τηγανητό και σήμερα έφτιαξα αυτό το πιάτο για να μην το πετάξω.

Υλικά

2 κρεμμύδια,
1 σκελίδα σκόρδο,
2 καρότα,
2 πράσινες και δύο κόκκινες πιπεριές.
ντομάτες τριμμένες
αλάτι,
μαύρο πιπέρι,
λίγη πάπρικα
και μπαχάρι.
κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω δύο κρεμμύδια, μια σκελίδα σκόρδο, δύο καρότα, δύο πράσινες και δύο κόκκινες πιπεριές.
Όταν μαλάκωσαν τα λαχανικά πρόσθεσα δύο τριμμένες ντομάτες, άφησα 5,6 λεπτά να σιγοβράσουν και έριξα νερό.
Μείωσα τη φωτιά και το άφησα να βράσει. Πρόσθεσα το κρέας καρυκευμένο με αλάτι, μαύρο πιπέρι, λίγο κόκκινο πιπέρι και μπαχάρι.
Το επηξα με κορν φλαουερ διαλυμένο σε λίγο νερό.

Σέρβιρα με πατατοσαλάτα και πασπάλισα με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Προηγούμενο άρθρο3 Υλικά, 10 Λεπτά, Γλυκό Oreo: Η Νηστίσιμη Εκδοχή που θα Λατρέψετε
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε τις πιο αφράτες τηγανίτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ