Κουλουράκια με μαρμελάδα και καρύδι
Δεν ξέρω αν θα με πιστέψετε, αλλά είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω αυτα τα Χριστουγενιάτικα Κουλουράκια με μαρμελάδα και καρύδι
Μία φίλη μου τα φτιάχνει κάθε χρόνο. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε ακόμη και να τα σερβίρετε σε ένα ωραίο κουτί ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Ως ποσότητα βγαίνουν αρκετά. Ίσως περίπου 60 κομμάτια μονά, κολλημένα – 30.
Υλικά
Για το μέτρο χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι των 250 ml.
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
160 ml λάδι
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 πακέτο κανέλα /8 g/
1 κουταλιά της σούπας σόδα διαλυμένη σε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
4-5 φλιτζάνια αλεύρι / περίπου 700 γρ. /
Προετοιμασία:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη.
Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει πολύ ελαφρώς, ώστε να μπορείτε να την επεξεργαστείτε με ασφάλεια.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού / 25 γρ. είναι τα δικά μου /. Τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να κρακαρουν.
Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, ο δικός μου είναι αερίου. Αφήστε τα ψημένα κουλουραξθα να κρυώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια, κολλήστε τα με μαρμελάδα και κυλήστε τα σε αλεσμένα καρύδια. Αφήστε τα για μερικές ώρες να μαλακώσουν.
Όσο περισσότερο στέκονται, τόσο πιο ωραία γίνονται.
Μπορείτε να ανοίξετε τη ζύμη και να κόψετε μελομακάρονα, να τα ψήσετε και να τα διακοσμήσετε. Τότε ο χρόνος ψησίματος είναι 10 λεπτά.
Καλή διασκέδαση!
Η Συνταγή είναι της Valeria Hristova