Δοκιμάστε την αυθεντική Tσαλακωτή κασερόπιτα. Αυτό το παραδοσιακό πειραϊκό πιάτο έχει τραγανή υφή και πλούσια γέμιση με τυρί. Η τσαλακωτή Κασεροπίτα φτιάχνεται με μεράκι, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές.

Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από το οικογενειακό τραπέζι μέχρι τις προσωπικές συγκεντρώσεις.

Υλικά

500 γρ κασέρι
500 γρ γραβιέρα
4 αυγά
3 1/2 φλ. γάλα
1 ματσάκι άνιθο ή πιπεριές ψιλοκομμένες
πιπέρι και μοσχοκάρυδο
200γρ βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα ,τα μπαχαρικά κ τον άνιθο κ προσθέτουνε τα τυριά κ 1/3 φλ βούτυρο λιωμένο.
Απλώνουμε 5 φύλλα ελαφρά βουτυρώνοντάς τα σε ταψί κάτω, τη μισή γέμιση, 3 φύλλα , την υπόλοιπη γέμιση κ τα υπόλοιπα φύλλα ελαφρά τσαλακωτά όπως στη φωτογραφία και την σφραγιζουμε γυρω γύρω.


Χαραζουμε την πίτα αλειφουμε με βουτυρο τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 60 λεπτα. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα η τυρόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Vicky Konitopoulou

Προηγούμενο άρθροΚαλαμαρι στιφάδο με ντομάτα κάπαρη και τσίλι
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια