Πίτες στο τηγάνι με τυρί

Συστατικά

100 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
30 γρ μαγιά
700 gr αλεύρι
200 ml χλιαρό νερό
αλάτι
Μαγειρικό λάδι Venus
2-3 σκελίδες σκόρδο
Γιαουρτι – τυρι κρέμα
τυρί τριμμένο

Παρασκευή

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη σε χλιαρό γάλα, στη συνέχεια θρυμματίζουμε τη μαγιά και την αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με το αλάτι, προσθέτουμε τη μαγιά και το χλιαρό νερό και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη. Είναι καλό αν είναι λίγο κολλώδες, μαλακή, αλλά συγκρατείται και ξεχωρίζει εύκολα από το τοίχωμα του δοχείου. Πασπαλίζουμε από πάνω αλεύρι, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε στεγνό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου για 40 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα, ζεσταίνουμε μια γενναία ποσότητα λαδιού.
Κόψτε την φουσκωμένη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και στη συνέχεια ξεκινήστε να ανοίγετε τα μικρά μπαλάκια με βρεγμένα χέρια. Χρησιμοποιήστε μόνο τα χέρια σας και τεντώστε προσεκτικά για να μην σκιστεί η ζύμη.

Βάζουμε τις πιτες στη μέση στο καυτό λάδι και στη συνέχεια τη τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-9 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάλτε απο το τηγανι και στραγγίστε τις: μην τις στοιβάζετε την μια πάνω στην άλλη.
Σερβίρουμε ζεστες με γιαουρτι – τυρί κρεμα – σάλτσα για πιτσα και τριμμένο τυρί.

Υ.Γ Μπορειτε να τις βάλετε λιγο στο φουρνο να λιώσει το τυρι

Προηγούμενο άρθροΤσιζκέικ κολοκύθας….θα σας καταπλήξει πόσο ωραίο είναι
Επόμενο άρθροΑφράτη Μακαρονόπιτα με Μπεσαμέλ και Φέτα: