Τσιζκέικ κολοκύθας

Απαραίτητα προϊόντα:

Συνηθισμένα μπισκότα – 150 γραμμάρια
βούτυρο αγελάδας – 70 γραμμάρια
τυρί κρέμα – 500 γραμμάρια
ζάχαρη άχνη – 2/3 φλιτζάνι τσαγιού
Αυγά – 3 τεμάχια
κολοκύθα – 1 φλιτζάνι τσαγιού, βρασμένη και πολτοποιημένη
βανίλια – 2 τεμάχια
κανέλα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση:

Το πρώτο βήμα της συνταγής για cheesecake κολοκύθας είναι η προετοιμασία της βάσης.
Το τυρί κρέμα, καθώς και τα αυγά και το βούτυρο, πρέπει να τα βγάλουμε από το ψυγείο εκ των προτέρων και να τα αφήσουμε για τουλάχιστον μία ώρα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει τελείως και την παταμε μέχρι να γίνει πουρές.
Χρειάζεστε 300-350 γραμμάρια κολοκύθας, που είναι περίπου ένα μεγάλο κομμάτι κολοκύθας.
Τρίψτε τα μπισκότα με επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τα θρυμματίσετε στο γουδί,
αλλά τα μπισκότα πρέπει να είναι τελείως θρυμματισμένα. Στα αλεσμένα μπισκότα προσθέτουμε την κανέλα και το μαλακό βούτυρο και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουν βουτυρώδη ψίχουλα, τα οποία μοιράζουμε ομοιόμορφα στον πάτο του
ταψιού στο οποίο θα ετοιμάσουμε το cheesecake κολοκύθας, πιέζοντας με τα χέρια. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί με τοιχώματα που βγαινουν(τσερκι), καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο να βγάλετε το cheesecake μετά το ψήσιμο.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά. Ένα ένα, χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε τα αυγά και
τέλος τη βανίλια. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό με ένα μίξερ. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και
ανακατεύουμε, όχι όμως με μίξερ, αλλά προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.

Ψήνουμε το cheesecake κολοκύθας σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 90 λεπτά.
Αφού ψηθεί το κέικ, δεν το βγάζετε από τον φούρνο, αλλά σβήνετε τον φούρνο και ανοίγετε ελαφρά την πόρτα του και το βγάζετε όταν κρυώσει τελείως.

Καλή Υγεία σε όλους σας

ΠΗΓΗ : Няголова Милка

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού γεμιστά…είναι πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΠίτες στο τηγάνι με τυρί