ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
850 γραμμάρια σελινόριζα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε πολύ λεπτές σε φέτες
2 (300 g) πατάτες, ξεφλουδισμένες, σε πολύ λεπτές σε φέτες
150 γρ μπλε τυρί, θρυμματισμένο 

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C / 180 ° C σε αέρα. Αλλείψτε με λάδι ένα ωοειδές ταψί με βάθος 6 εκ., και διαστάσεις 16 εκατοστά x 24 εκατοστά 
Βήμα 2
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα μπώλ. Ρίξτε αλάτι και το πιπέρι. Στρώστε την σελινόριζα , την πατάτα και τα 3/4 τυριού μέσα στο ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με την κρέμα. Ελαφριά ανακινήστε το ταψάκι επιτρέποντας στο μείγμα κρέμας να καθίσει μεταξύ των στρωμάτων. Καλύψτε το  καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 30 έως 40 λεπτά ή έως ότου η σελινόριζα ψηθεί και μαλακώσει. Αφήστε το για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΈνα Κέικ με άρωμα καφέ και φουντουκιού…
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με κιμά και μάραθο, σβησμένα με κόκκινο κρασί