Ανάποδη Μιλόπιτα με μπισκότο

Συστατικά:

Δίσκος 30×25 εκ.
6-7 μήλα (περίπου 1,5 κιλό)
150 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
*************************

4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
1 εσάνς βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
100 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας λάδι
50 γρ καρυδόψιχα
150 g Απλά μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου λιώσει για 10 με 15 λεπτά
Ρίχνουμε τη ζάχαρη βανίλιας την κανέλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να απορροφηθεί και κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά.
Σε ένα ταψι κουζίνας στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και βάζουμε 100gr βούτυρο σε κομματάκια 3-4 και με το χέρι τα λιώνουμε και καλύπτουμε όλο το χαρτί.

Στη συνέχεια βάζουμε τα μπισκότα πτι-μπερ να καλύψουμε όλη τη βάση εντελώς και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ σπάμε 4 αυγά ρίχνουμε 150 γραμμάρια ζάχαρης αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός έως ότου ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια το λάδι και ξαναχτυπάμε κοσκινίζουμε μέσα 100 γραμμάρια αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι του μήλου και το απλώνουμε πάνω από τη βάση το μπισκότο να το καλύψουμε εντελώς να γίνει εντελώς ίσο. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη ζύμη που φτιάξε με το αλεύρι και την ισιώνουμε και τη χτυπάμε λίγο να κάτσει καλά

Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι χοντροκόβουμε το καρύδι και το απλώνουμε από πάνω από τη ζύμη βάζουμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο ότι βγαίνει καθαρή με ένα μαχαίρι χαράζουμε και ελευθερώνομαι τις άκρες γύρω-γύρω από το ταψί και το γυρίζουμε το γλυκό μας ανάποδα πάνω σε μία λαδόκολλα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα από πάνω που ήταν στη βάση του ταψιού και το γλυκό μας είναι έτοιμο να κόψουμε και να σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Subscribe here for more delicious recipes

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό! ΧΩΡΙΣ ζάχαρη και ΧΩΡΙΣ αλεύρι.
Επόμενο άρθροCheesecake Μπακλαβά..🌹