Tούρτα Kinder
Άλλη μια υπέροχη απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για εσάς!) 🤩
Αυτό είναι πολύ νόστιμο!!! 💥💥💥
(Φόρμα: 28×18)
Παντεσπάνι:
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
70 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
25 γρ κακάο
45 γρ αλεύρι
Κρέμα:
180 γρ ζαχαρούχο γαλα (εγώ έβαλα 80 γρ ζαχαρούχο γάλα + 100 γρ τυρί κρέμα)
10 γρ ζελατίνη
60 ml κρύο νερό (μπορείτε να το πάρετε από κρέμα)
350 γρ κρέμα γάλακτος (33%)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (δεν δίνεται)
Εκτέλεση
1) Τα αυγά χωρίζονται σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε 35 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σταθεροποιηθούν σε υψηλή ταχύτητα.
2) Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, το μέλι, τη ζάχαρη βανίλιας. Χτυπάμε με το μίξερ στη μέγιστη ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει χαλαρή ελαφριά μάζα
3) Ανακατεύουμε μέσα απαλά τα χτυπημένα ασπράδια με μια σπάτουλα
4) Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα
5) Ρίξτε τη ζύμη σε μια φόρμα με χαρτί ψησίματος, ισιώνουμε
6) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει
7) Η ζελατίνη διαλύεται σε νερό, αφήνεται να διογκωθεί και μετά θερμαίνεται για να διαλυθεί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη (και το τυρί κρέμα, αν βάλετε) μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε ζαχαρούχο γάλα, μια ροή ζελατίνης και μέλι, χτυπήστε
Αν η κρέμα είναι ρευστή τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
9) Το κρύο παντεσπάνι χωρίζεται σε 2 μέρη
10) Σχηματίζουμε ένα κέικ: Απλώνουμε την κρέμα στο ένα μισό και σκεπάζουμε με το άλλο μισό (χρησιμοποίησα ένα μεγάλο μαχαίρι για να σχηματίσουμε καλύτερα το σχήμα.
Μπορεί να καλυφθεί με γλάσο σοκολάτας
Καλή όρεξη!!!