Απολύμανση σπιτιού: Οι εργασίες του σπιτιού δεν αποτελούν και το πιο ευχάριστο πράγμα του κόσμου. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για δύσκολες εργασίες, όπως είναι η απολύμανση διαφόρων δωματίων του σπιτιού. Ωστόσο, για να έχει κάποιος το αποτέλεσμα που επιθυμεί, χρειάζεται τρόπος και όχι κόπος.
Αναλυτικότερα:
Απολύμανση σπιτιού – Συμβουλές για το σπίτι: Πώς να καθαρίσετε τα έξι βασικά δωμάτια του σπιτιού σας
– Κουζίνα: Για να καθαρίσεις την κουζίνα σου τα πιο σημαντικά καθαριστικά που χρειάζεσαι είναι κάτι που βρίσκεις σε κάθε σπίτι και αυτό φυσικά είναι το ξύδι και το λεμόνι. Είναι τα καλύτερα φυσικά υλικά για την εξόντωση των μικροβίων. Ανακάτεψε λεμόνι με μαγειρική σόδα και ξεκίνα να καθαρίζεις τα πάντα με αυτό το μείγμα.
Μόλις τελειώσεις πάρε ένα υγρό πανί και καθάρισε τις επιφάνειες από το μείγμα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι αυτό το μείγμα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση σε ανοξείδωτο χάλυβα ή λεπτές πέτρες όπως είναι το μάρμαρο. Τέλος, μπορείς να περάσεις τις επιφάνειες της κουζίνας με ένα πανί βρεγμένο με ξύδι.
– Σαλόνι: Για τις ταπετσαρίες του σαλονιού μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα. Κάνε μια ανάμειξη μαγειρικής σόδας με νερό, ψέκασε και άφησε να καθίσει για 30 λεπτά. Αν θέλεις κάτι που να έχει περισσότερο άρωμα και αλκοόλ για το καθάρισμα μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα βότκας και νερού σε ίση ποσότητα και περίπου 15 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Το χρησιμοποιείς επίσης για ψεκασμό.
– Μπάνιο: Για τις κουρτίνες ή τις πόρτες του μπάνιου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού μία φορά κάθε 2 μήνες. Ένα μείγμα με νερό και ξύδι είναι το ιδανικό για να σκοτώσει τη μούχλα στο ντους και σε άλλα σημεία που είναι υγρά. Τα μικρόβια επιλέγουν τα υγρά και ζεστά μέρη, οπότε φρόντισε να κάνεις απολύμανση με ξύδι ή αλκοόλ. Ψέκασε τα στο εσωτερικό της τουαλέτας λάδι από δέντρο τσαγιού και άφησέ το να καθίσει 30 λεπτά.
Απολύμανση σπιτιού – Συμβουλές για το σπίτι: Πώς να καθαρίσετε τα έξι βασικά δωμάτια του σπιτιού σας
– Υπνοδωμάτιο: Η αλλαγές στα σεντόνια και ιδιαίτερα στις μαξιλαροθήκες θα πρέπει να είναι αρκετά συχνή. Ειδικά αν κάποιος μέσα από την οικογένεια έχει αρρωστήσει. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται καθαριότητα στους διακόπτες καθώς εκεί συσσωρεύονται πολλά μικρόβια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια καθαριστικά όπως και στο μπάνιο για την καθαριότητα του υπνοδωματίου.
– Παιδικό δωμάτιο: Εκτός από το καθάρισμα που γίνεται στο υπνοδωμάτιο, τα παιδιά έχουν να κάνουν με παιχνίδια. Τα πράγματα με τα οποία έρχεται σε επαφή περισσότερο είναι και αυτά που μαζεύουν τα περισσότερα μικρόβια. Στα πιο σκληρά παιχνίδια χρησιμοποίησε ένα μείγμα για σπρέι από αλκοόλ ή ξύδι. Για τα πιο μαλακά υπάρχει η δυνατότητα να μπουν στο πλυντήριο και να τα στεγνώσεις με αέρα.
Τραπεζαρία: Τα έπιπλα επειδή είναι από ξύλο για να καθιστούν σωστά μπορείς να φτιάξεις ένα διάλυμα με δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο φυτικό έλαιο και χυμό από λεμόνι. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί για να το καθαρίσεις. Αν θέλεις να καθαρίσεις τοίχους και σανίδες φτιάξε ένα διάλυμα με μισό φλιτζάνι βόρακα και 3,5 – 4 λίτρα ζεστό νερό. Μπορείς απλά να ψεκάσεις και να σκουπίσεις και να αποθηκεύσεις το υπόλοιπο για μελλοντική χρήση.
ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr