Αποξηράμενα ντοματίνια
Η εποχή της αποξήρανσης των λαχανικών έχει ξεκινήσει για μένα.
Εφτιαξα μερικά λιασμένα ντοματίνια.
Έκοψα τις ντομάτες στη μέση, αλλά όχι μέχρι τέρμα. Φαίνεται στην εικόνα.
Ρίχνω λίγο αλάτι και ζάχαρη.
Σκεπάζω με πολύ λεπτό δίχτυ τύπου τούλι για προστασία από μύγες και στεγνώνουν στον ήλιο αλλά παραμένουν μαλακες.
Αυτά ήταν έτοιμα σε 1 μέρα. Τις Βάζω σε βάζα με μπαχαρικά για γεύση. Σε αυτά βάζω θυμάρι, μαύρο πιπέρι και μπαχάρι. Έχω προσθέσει και ρίγανη και βασιλικό. Ρίχνω λάδι και κλεινω το καπάκι για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγιζω μετά
Διαρκούν έναν ολόκληρο χρόνο έτσι χωρίς να αλλάξουν γεύση. Το έμαθα όταν κάποια στιγμή βρήκα ένα ξεχασμένο βάζο 😀😀😀
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε φασολάδες, φακές και άλλα παρόμοια πιάτα.
Καλή Επιτυχία