Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 μεσαίες ώριμες τομάτες
Αλατοπίπερο 
4 κουταλάκια του γλυκού θρυματισμένη φέτα ή τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
4 κουταλιές αποξηραμένης ρίγανης
4 μεσαία αυγά

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς C. Λαδώστε ελαφρά  ένα μικρό κεραμικό ή ένα πυρίμαχο σκεύος, αρκετά μεγάλο για να κρατάει τις ντομάτες σφιχτά.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε απο πάνω τις ντομάτες. Με ένα μαχαίρι , κόψτε προσεκτικά τον πυρήνα. Μην τρυπάτε τις ντομάτες. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, βγάλτε προσεκτικά έξω και πετάξτε τον πολτό ντομάτας.
Πασπαλίστε το εσωτερικό κάθε ντομάτας με λίγο αλάτι και πιπέρι, τη θρυματισμένη φέτα ή το τριμμένο τυρί και την ρίγανη.
Προσεκτικά σπάστε κάθε αυγό, ένα κάθε φορά, σε κάθε μια από τις ντομάτες, προσπαθώντας να μην σπάσει ο κρόκος.
Ψήστε τις γεμιστές ντομάτες με αυγό στο φούρνου για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά. Βγάλτε τις ντομάτες, αλατίστε με πρόσθετο αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη. Σερβίρετε ζεστό, με  ψωμί πασπαλισμένο με λάδι.

Ευχαριστούμε

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστές τραγανές φέτες τόστ σαν πίτσα !!!
Επόμενο άρθροΛαχταριστή ομελέτα φούρνου με αρωματικά κολοκυθάκια και τραγανό μπέικον