Αυθεντικό Τιραμισού
Υλικά για ένα ταψί 20 x 30 εκ.:
500 γραμμάρια μασκαρπόνε,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
3 ολόκληρα αυγά,
200 ml κρέμα γάλακτος,
6 φλιτζάνια καφέ (+1 κουταλάκι του γλυκού)
1 φλιτζάνι Saronno’s amaretto (για προσθήκη στον καφέ)
300 γραμμάρια σαβουαγιαρ,
σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη,
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το αμαρετο και ανακατεύουμε καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και δουλεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ξεχωριστά, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν με μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύουμε με το μειγμα μασκαρπόνε με μεγάλες κινήσεις. Στη συνέχεια χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος και επίσης την προσθέτουμε στην κρέμα πάντα με μεγαλες και αργές κινήσεις. Η κρέμα μασκαρπόνε είναι έτοιμη.
Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα μπολ και αρχίζουμε να βρέχουμε τα σαβουαγιαρ. Τακτοποιούμε καλά ευθυγραμμισμένα τα μπισκότα στον πάτο ενός ταψιού 20 x 30 εκ
Καλύπτουμε τα μπισκότα με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε. Στη συνέχεια προχωράμε με μια δεύτερη στρώση πανομοιότυπη με την πρώτη και κανουμε ένα πασπάλισμα σκόνης κακάο.
Στο τελος απλώνουμε άλλη μια στρωση σαβαουαγιαρ σε καθετη διαταξη με τα προηγουμενα και πασπαλιζουμε με κακαο
Καλή Επιτυχία