Σοκολάτα Εκμέκ Καταιφι

Υλικά

500 γρ Κανταΐφι
500ml διπλή κρέμα
100 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ φιστίκια
200 γρ αμύγδαλα
500 γρ βούτυρο
1 lt γάλα
50 γρ ζάχαρη
Εκχύλισμα βανίλιας
Κορν φλάουρ 6 κ.σ
Κουβερτούρα σοκολάτας 300γρ
50 γρ βούτυρο
5 αυγά
500 ml νερό
ζάχαρη 450 γρ
1 Λεμόνι

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα σας προσθέστε 1 λίτρο γάλα και περίπου 50 γρ ζάχαρη. Αφήστε το να ζεσταθεί στην κουζινα μέχρι να ζεσταθεί.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε 5 αυγά και 50 γρ ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρει ένα μπεζ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της
σούπας κορν φλάουρ και χτυπάμε όλα μαζί. Μόλις ζεσταθεί το γάλα σας ρίξτε μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε για να μην ψηθούν τα αυγά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει πιο πηχτό μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες προσθέτουμε 50 γραμμάρια
βούτυρο.

Στη συνέχεια προσθέτετε 300 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις πάρει χρώμα το αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ σκεπάζουμε
με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τώρα βάζουμε τη ζύμη μας Κανταΐφι σε ένα ταψί Pyrex ή σε όποιο δίσκο έχετε. Προσέχουμε να καλυφθεί ο πάτος με το λιωμένο βούτυρο μας.
Στη συνέχεια περιχύνουμε το κανταΐφι με βούτυρο. Στη συνέχεια ανακατεύετε 200 γρ αμύγδαλα και πασπαλίζετε από πάνω.
Στη συνέχεια βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για τριάντα λεπτά μέχρι να γίνει ωραίο και χρυσαφί.
Για το σιρόπι προσθέτουμε 450γρ ζάχαρη 500ml νερό και λεμόνι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση το σβήνετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Μόλις το κανταΐφι ροδίσει, ρίξτε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήστε το κανταΐφι να απορροφήσει το σιρόπι για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα.
Μόλις κρυώσει και απορροφήσει το σιρόπι μπορείτε να ρίξετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Μόλις ρίξετε την κρέμα σοκολάτας από πάνω τη βάζετε στο ψυγείο
για περίπου μία ώρα.

Για τη λευκή κρέμα προσθέτουμε σε ένα μπολ τα 500γρ κρέμα γαλακτος και 100γρ ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε σφιχτή υφή.
Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και μετά βάζετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και μετά μπορείτε να θρυμματίσετε τα φιστίκια σας και να
βάλετε από πάνω τα φιστίκια Αιγίνης.

Δείτε το βιντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πρασοσέλινο: Κυριακάτικο τραπέζι
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια με ρύζι….μαμαδίστικο φαγητό