Σιροπιαστό Κέικ

Διαφήμιση

Γεια σας φίλοι 🤗Σήμερα αποφάσισα να ετοιμάσω ένα πολύ απλό και οικονομικό γλυκό

Συστατικά

500 γρ αλεύρι σίτου
Ζάχαρη 750 γρ
Βούτυρο
6 Αυγά (χωρίζω κρόκους με ασπραδια)

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4 κουταλιές της σούπας μέλι

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τους κρόκους του αυγού τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ να γίνει μία κρέμα και να ασπρίσει το μείγμα και το αφήνω στην άκρη
Στη συνέχεια χτυπάω τα ασπράδια αλλά όχι να σφίξουν να είναι σε πιο υγρή μορφή τότε προσθέτουμε ένα κγ ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα έως ότου γίνει μαρέγκα και μπορεί να στέκεται στο κουτάλι.

Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα των αυγών των κρόκων μαζί με αλεύρι και ξεκινάμε και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα χειρός, η διαδικασία συνεχίζεται ωσότου θα βάλουμε όλο το αλεύρι και τη μαρέγκα.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν όλα τα υλικά και γίνει ένα μείγμα ομογενές


Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και το αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα το ισιώνουμε και ψήνουμε σε έναν φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά στο τέλος ελέγχουμε με ένα μαχαίρι που το τρυπάμε εάν
έχει ψηθεί και η καρδιά του κείκ

για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, τα βράζουμε ανακατεύοντας, ειδικά στην αρχή για να λιώσουν καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει ώσπου να πήξει ελαφρώς!

Κοβουμε το κεικ σε κομμάτια μεσα στο πυρεξ και σιροπιαζουμε με το ζεστό σιρόπι αφηνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση