Κέικ βραστό σε cupcakes

Το κέικ βραστό σε cupcakes είναι μια διασκεδαστική και γλυκιά παραλλαγή του κλασικού κέικ. Η μοναδική μέθοδος βρασμού δίνει στα cupcake μια υγρή και αφράτη υφή, ενώ οι ποικιλίες γεύσεων είναι απεριόριστες. Απολαύστε αυτά τα γλυκά κομμάτια ευχαρίστησης που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε με κάθε δαγκωνιά! 🧁😊

Υφή: Το πρώτο πράγμα που θα σας εντυπωσιάσει σε αυτά τα cupcakes είναι η υφή τους. Χάρη στη μέθοδο βρασμού, είναι απίστευτα υγρά και αφράτα, λιώντας στο στόμα.

Γεύση: Η γεύση είναι πλούσια και ζεστή, με νότες βανίλιας και λεμονιού που ισορροπούν τέλεια. Η κρέμα βουτύρου προσθέτει μια γλυκιά πινελιά, ενώ η επικάλυψη με σοκολάτα ή ζαχαρωτά τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά.

Εμφάνιση: Τα cupcakes βραστά είναι πανέμορφα, με ομοιόμορφο φούσκωμα και λεία επιφάνεια. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την περίσταση.

Συνοψίζοντας:

Το κέικ βραστό σε cupcakes είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό. Η υγρή και αφράτη υφή, η πλούσια γεύση και η όμορφη εμφάνιση τα καθιστούν ιδανικά για κάθε περίσταση.

Υλικά

1 πλάκα βούτυρο αγελάδος
5 αυγά
4 κουταλιές κακάο
8 κουταλιές νερό
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά λεμόνι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βάζουμε όλες τις κουταλιές απ τα υλικά σε μία κατσαρολίτσα και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τις δύο φλυτζάνες ζάχαρη μέχρι το μείγμα ν ασπρίσει και ν αφρατέψει.
Χτυπάμε τ΄ ασπράδια σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.Την προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί.

Στο μείγμα αυτό μέσα ρίχνουμε το λιωμένο υλικό που φτιάξαμε με τις κουταλιές.
Από αυτό το καινούργιο υλικό κρατάμε μισό ποτήρι του νερού στην άκρη.
Στη συνέχεια μέσα στο υπόλοιπο ρίχνουμε 1 και μισή και λίγο παραπάνω όχι ακριβώς δύο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπέικιν και τις βανίλιες.Ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Όταν ψηθεί και το βγάλουμε απ τον φούρνο κάνουμε λίγες τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε από πάνω λίγο λίγο κουταλιά κουταλιά το ποτήρι με το υλικό που είχαμε κρατήσει.
Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά.

Χρησιμοποίησα φόρμες σιλικόνης για καπ κεικ.Γίνονται 18 κομμάτια.
Μπορείτε να το βάλετε και σε μια φόρμα του κεικ την κλασσική.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με παντζάρι

Κέικ με παντζάρι

Σήμερα έχω ένα κεικ με γεύση υπέροχη για τον καφέ μου 😆. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι ασυνήθιστο και τα παντζάρια της μαμάς μου έχουν γινει.

Θα χρειαστείτε:

2 μικρά παντζάρια (~300γρ τριμμένο βραστό)
3 αυγά
120-150 γρ ζάχαρη
2/3 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια αλεύρι (~460 γρ.)
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σιμιγδαλι
1/4 κουτ.γλ αλάτι
Βαν. ζάχαρη
Αποξηραμένα φρούτα (είχα σταφίδες, ξηρούς καρπούς, φλούδα πορτοκαλιού)

✅ Εκτέλεση:

Βράζουμε τα παντζάρια. Αφηνω να κρυωσουν. Ξεφλουδίστε την φλουδα. Τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη. Πήρα περίπου 350 γρ. Ρίχνουμε λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, το κακάο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Οχι πολύ. Απλά να ανακατευτούν καλά.
Αρχίζουμε να συνδυάζουμε τα πάντα: πρώτα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με ζάχαρη στα ξηρά συστατικά και μετά τα παντζάρια. Ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε ξανά καλά.
Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα στρωμένη με λαδοκολα. Ισιωνω. Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.

Ελέγχουμε την ετοιμότητα με οδοντογλιφιδα.
Αφού κρυώσει, μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να πασπαλίσετε με σοκολάτα.

Κέικ με παντζάρι

Πολυ Νόστιμο!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Αν αναρωτιόσαστε αν μπορείτε να καταλαβεται το παντζάρι, τότε ναι, μπορείτε να το καταλαβετε λίγο.
Αλλά το κυριότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να μην πείτε σε κανέναν ότι εχει παντζαρι. Στο σπιτι μου το έχουν φάει ήδη σχεδόν όλοι, αλλά ακόμα σιωπώ για το συστατικό. 🤫

 

Προηγούμενο άρθροEύκολα και νόστιμα πιτσάκια για όλες τις ώρες της ημέρας
Επόμενο άρθροΠως θα αντιμετωπίσεις άβολες ερωτήσεις σε Γιορτινά τραπέζια