ΥΛΙΚΑ

1.360 κιλά  πόδι αρνιού, χωρίς κόκαλο με το λιπάκι του
Αλάτι 
Μαύρο πιπέρι
Παρθένο ελαιόλαδο
12 σκελίδες σκόρδου (6 λεπτά κομμένα σε φέτες και 6 λιωμένο)
2 κουταλιές της σούπας ξηρού δεντρολίβανου
2 κουταλάκια του θυμαριού 
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
3/4 κουταλιού γλυκιάς πάπρικας
Χυμός 1 λεμονιού
450gr κρεμμύδια baby, αποφλοιωμένα 
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι χαμηλής ζωμό κρέατος ή ζωμός κοτόπουλου είναι μια χαρά
Μαϊντανός για γαρνιτούρα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στεγνώστε το αρνί με μία χαρτοπετσέτα,  αλατίστε, πιπερώστε από όλες τις πλευρές (αν έχετε το χρόνο, αφήστε το στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 ώρα, διαφορετικά συνεχίστε)
Επαλείψτε το κάτω μέρος ενός μεγάλου τηγανιού με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κάψτε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά αλλά χωρίς να καπνίσει. Προσθέστε το αρνί και τσιγαρίστε σε όλες τις πλευρές (αύξηση της φωτιάς σε μεσαία-υψηλή εάν χρειάζεται). περίπου 7 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε μετά
Κάντε μερικές σχισμές στο αρνί και στις δύο πλευρές και εισάγετε μια φέτα σκόρδου σε κάθε μία από τις σχισμές.

Τώρα φτιάξτε μια μαρινάδα για το αρνί

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το λιωμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, την ρίγανη και την πάπρικα. Προσθέστε χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Αλλείψτε το αρνί σε όλες τις πλευρές με τρίψιμο με την μαρινάδα.


Προσθέστε κρεμμύδια στο κάτω μέρος μιας μεγάλης κατσαρόλας γάστρα. Προσθέστε κρασί και το ζωμό, στη συνέχεια προσθέστε το καρυκευμένο αρνί από πάνω.


Σκεπάστε το και βάλτε το σε υψηλή φωτιά για 3 έως 4 ώρες ή σε χαμηλή για 5 έως 6 ώρες μέχρι το αρνί στο πιρούνι να είναι τρυφερό και μπορείτε εύκολα να το τραβήξετε.
Μεταφέρετε σε μια πιατέλα , προσθέτοντας τον ζωμό μαγειρέματος από πάνω για να σερβίρετε

 

Παρατήρηση

ΜΟΝΟ με τη χρήση ζωμών έχετε και πλούσια σε γεύση σάλτσα αλλά και ζουμερό και γευστικό κρέας ή κοτόπουλο. Αυτός είναι ο απόλυτος γευστικός στόχος σας και γι’ αυτό κυρίως, οι ζωμοί είναι εντελώς απαραίτητοι ακόμη και σε παραδοσιακά μαγειρευτά ελληνικά πιάτα.

ΦΩΤΟ

 

Προηγούμενο άρθροΤα ωραιότερα,αφράτα,υπέροχα νόστιμα Κασεροκούλουρα
Επόμενο άρθροΚρητικές κολοκυθόπιτες τηγανιού με γλυκοκολοκύθα