Βελούδινη και τέλεια σκορδαλιά

Συστατικά
1 μεσαία πατάτα
10 σκελίδες καθαρισμένες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλάκια ξύδι κόκκινου κρασιού
1/2 κγ αλάτι
1 λεμονιού χυμό
** Προαιρετικά προσθέστε 1/4 της κούπας βραστό νερό από τις πατάτες για επιπλέον κρεμώδη αποτελέσματα! **

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και κόψτε την πατάτα σε κύβους και βράστε σε αλατισμένο νερό (εκτός από το αλάτι που αναφέρεται παραπάνω).
Βράζετε για περίπου. 6-8 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερές.
Ενώ η πατάτα βράζει, λιώστε το σκόρδο με το αλάτι σε ένα γουδί με το γουδοχέρι μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα σκόρδου και αφήστε στην άκρη.
Μετρήστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και αφήστε τα στην άκρη. 
Μόλις ολοκληρωθούν οι πατάτες, στραγγίστε και μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Γρήγορα λιώστε τις με ένα πηρούνι και φτιάξτε ένα καλό πολτό και αμέσως ρίξτε την πάστα σκόρδου.
Αφήστε αυτό να καθίσει για ένα λεπτό δίνοντας στις ζεστές πατάτες χρόνο για να τραβήξουν τα λάδια σκόρδου , στη συνέχεια, χτυπήστε τα μαζί για ένα λεπτό με το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, αναμειγνύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξύδι και το χυμό λεμονιού.
Δώστε ένα τελευταίο χτύπημα και είστε έτοιμοι να απολαύσετε!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤουρτα Λεμονιού
Επόμενο άρθροΚέικ Μπισκότου με 3 Υλικά