Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Καρπούζι Γλυκό του Κουταλιού | Σταφύλι…το γλυκό κουταλιού το καλοκαιριού

Βερίκοκο Γλυκό του κουταλιού

Συστατικά:

Για 1 κιλό βερίκοκα (ζυγίζονται μετά την αφαίρεση των πυρήνων βερίκοκου και τα βερίκοκα έχουν ξεφλουδιστεί)
800 g ζάχαρης
80 ml νερού
1 κσ ασβέστη
1/2 κ.γ. κιτρικό οξύ (ξυνό)

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε βερίκοκα αγουρωπά και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα.Καθαρίστε τα από την φλούδα τους.


Τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει με ασβέστη, για 2 ώρες να σφίξουν.Έπειτα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με μπόλικο νερό. Αφαιρούμε τους πύρινες
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό και το ξυνό και το βράζουμε για 5′, από την ώρα που θα πάρει βράση.


Βάλτε τα βερίκοκα στο ζεστό σιρόπι (αφαιρούμε τους αφρούς του θα βγάλουν, από την επιφάνεια.) μόλις πάρουν βράση στο σιρόπι, μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ, για να μην μας λιώσουν.

Διαφήμιση


Σβήστε τη φωτιά σκεπάστε τα με ένα πιάτο αφοί κρυώσει λίγο σκεπάστε με μεβράνη από πάνω και αφήστε για 6-10 ώρες.

Αφαιρέστε τα βερίκοκα σε ένα μπολ.

Ξαναβράστε το σιρόπι και μόλις πάρει βράσει προσθέστε τα βερύκοκα.


Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές και στο τέλος βάλτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα
κάνοντας κονσερβοποίηση και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για να σιγουρευτούμε ότι το σιρόπι είναι δεμένο, στάζουμε μία σταγόνα στο νύχι του αντίχειρά μας, αν τρέξει δεξιά – αριστερά θέλει κι άλλο δέσιμο, ενώ αν στέκεται είναι δεμένο.

— Αν θέλουμε, μπορούμε πριν τα βράσουμε, να βάλουμε στη θέση του κουκουτσιού, από ένα καβουρντισμένο αμύγδαλο.

Δείτε Επίσης: Καρπούζι Γλυκό του Κουταλιού | Σταφύλι…το γλυκό κουταλιού το καλοκαιριού

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση