Πάστα φλώρα

Υλικά

250 γρ βούτυρο μαλακωμένο
125 gr ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
πρέζα αλάτι
2 αυγά + 1 αυγό για την επάλλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ μπέικιν πάουντερ
400 γρ μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

1 Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ (με το εξάρτημα πλατύ χτυπητήρι) χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά.

3 Προσθέστε ένα ένα τα αυγά.
4 Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
5 Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι μία κουταλιά τη φορά μέχρι να τελειώσει όλο το αλεύρι.
6 Σταματάμε το χτύπημα και ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγο μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
7 Σκεπάζετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
8 Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε περίπου το 1/3 της ζύμης και αφήνουμε στην άκρη.
9 Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα τάρτας 25 εκ.

10 Βάλτε τα υπόλοιπα 2/3 της ζύμης στο ταψί και με το δάχτυλό σας πιέστε τη ζύμη κατά μήκος του πάτου και προς τα πάνω στις πλευρές
του ταψιού ομοιόμορφα.
11 Απλώστε τη μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη.
12 Παίρνουμε μικρά κομμάτια από το κρατημένο 1/3 της ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια.
13 Τοποθετήστε τα κορδόνια ζύμης πάνω από τη στρώση μαρμελάδας για να σχηματίσετε ένα μοτίβο πλέγματος.


14 Βουρτσίστε τα κορδόνια με μειγμα αυγών.
15 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 35-40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση