Σήμερα, ετοιμάζουμε ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για κάθε στιγμή: γαύρος σαγανάκι! Η απλότητά του θα σας ενθουσιάσει, ενώ η γεύση του θα σας ταξιδέψει στις θάλασσες του Αιγαίου. Ετοιμαστείτε για ένα γρήγορο και λαχταριστό γεύμα!
Υλικά:
- 1 κιλό γαυράκια (καθαρισμένα σε φιλέτα)
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατο (κομμένες σε ροδέλες)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε γαυράκια από κεφάλια, εντόσθια και ραχοκοκαλιά, μας μένουν τα φιλέτα! Ξεπλένουμε πολύ καλά, κόβουμε πράσινες πιπεριές κέρατο σε ροδέλες, τις αχνίζουμε με λίγο νεράκι και λαδάκι για να μαλακώσουν! Τοποθετούμε τα ψαράκια από πάνω, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, ρίχνουμε και λίγη ρίγανη, τον χυμό ενός λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και λίγο νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά! Τώρα μόλις θα τα βάλω να βράσουν!
H συνταγή είναι της κας Despina Kotsi