Γαλακατομπουρεκο

Υλικά

8 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
φλιτζάνι Φαρίνα
3 κουταλιές κορν φλαουρ
1/4 φλιτζάνι κρύο γάλα
2 λίτρα ζεστό μύλο
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
Λίρα Φίλο
1 κιλό βούτυρο, λιωμένο
Σιρόπι (δείτε παρακάτω)

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας
φλούδα, από 1 λεμόνι
50 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη. Προσθέστε αργά την farina. Ανακατέψτε το κορν φλαουρ σε κρύο γάλα.
Προσθέστε στο μείγμα αυγών. Συνεχίστε να χτυπάτε. Προσθέστεσε 2 φλιτζάνια ζεστό γάλα. Προσθέστε το μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα σε μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε πάνω από την μέση φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι, έως ότου η σάλτσα πήξει και αρχίσει να κάνει φρουσκάλες. Αφαιρέστε από τη φωτιά προσθέστε βανίλια και 1/4 φλιτζάνι βούτυρο. Καλύψτε και αφήστε να κρυώσει.
Βουτυρώστε ένα ταψί 30χ45 εκ και στρωστε με φύλλα ζαχαροπλαστικής, βοουρτίστε το καθένα με βούτυρο.
Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθούν 1/2 φύλλα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνω ζεστή κρέμα στο πυρεξ και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα ζαχαροπλαστικής, αλλά βουυρώστε το καθένα με πινέλο.
Με αιχμηρό μαχαίρι χαράξτε τα πάνω φύλλα σε διαγώνια κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45 έως 55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Το Γαλακταμπούρεκο μπορεί να καταψυχθεί και να ψηθεί αργότερα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρέστε το κατεψυγμένο γαλατοβουρέκο από τον καταψύκτη και τοποθετήστε αμέσως στο φούρνο. Ψήστε περίπου 2 ώρες ή μέχρι να χρυσίσει.

Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, 1 στικ κανέλας, τη φλούδα από το λεμόνι (όχι το λευκό μέρος), ανάβουμε τη φωτιά και περιμένουμε 1-2 λεπτά ίσα ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη.
Με το που πάρει μια βράση, κουνάμε με το κουτάλι να ελέγξουμε αν έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Το μείγμα πρέπει να είναι διαφανές.
Τότε ρίχνουμε το μέλι, αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.

Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και το περιχύνουμε λίγο λίγο με το κρύο σιρόπι .

Καλή Επιτυχία