Θα χρειαστείς:

600 γρ. γαρίδες
2 μεγάλες πιπεριές κέρατο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι τοματοπελτέ
50 ml τσίπουρο
½ κουταλάκι κρόκο Κοζάνης
1 κουταλάκι ζάχαρη
100 γρ. σκληρή φέτα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε:

Καθάρισε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά.
Βράσε τις γαρίδες σε 2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Κράτησε τον ζωμό από τις γαρίδες.
Σωτάρισε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο για 3 λεπτά.
Πρόσθεσε τον κρόκο Κοζάνης, χαμήλωσε τη φωτιά και σβήσε με το τσίπουρο.
Άφησε το μείγμα να εξατμιστεί.
Πρόσθεσε τον ζωμό από τις γαρίδες, τις ντομάτες, τον αραιωμένο τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι (δοκίμασε πριν προσθέσεις αλάτι).
Βράσε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βάλε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ ή ταψί και περιέχυσε με τη σάλτσα.
Πασπάλισε με μαϊντανό και θρυμμάτισε τη φέτα από πάνω.
Ψήσε για 10-15 λεπτά στους 180°C. Σέρβιρε ζεστό.