Υλικά

400-500 gr μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαιρεμένες ουρές
1 πακέτο μακαρόνια (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας)
6-8 σκελίδες σκόρδο, σύμφωνα με το γούστο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
ελαιόλαδο
μειγμα μπαχαρικών(Θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη, φασκόμηλο, δυόσμος)
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
αλάτι
βότανα (ανάλογα με το γούστο)

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Πάντα βάζω λίγο λάδι, αλάτι και φρέσκα μυρωδικά μαζί με τα ζυμαρικά μου όταν τα βράζω.
Στραγγίζουμε και όταν τελειώσουμε το αφήνουμε στην άκρη.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πλένετε τις γαρίδες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε γαρίδες.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να ροδίσει λίγο και να αρχίσει να καμπυλώνει. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο.
Μαγειρέψτε 5-7 λεπτά, προσθέστε λάδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και να κατσαρώσουν.

Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε αρκετό νερό απο τα ζυμαρικα μέχρι να μην στεγνώσει αλλά ούτε να κολυμπήσει σε υγρό. Ανάλογα με την ποσότητα ζυμαρικών, αυτό απαιτεί 1/2 του φλιτζανιού ή όλο.
Ξεκινήστε προσθέτοντας το 1/4 του και στη συνέχεια συνεχίστε από εκεί.
Συνεχίστε να ανακατευεται όλα τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί και να ψηθούν.

Η Συνταγή είναι της Arabelle Adelante Destajo

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού βύσσινο του Ονείρου
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και γκούντα