Ραβανί

Όσο γλυκό κι αν εχετε φάει δε μπορειτε να μην φατε αυτό Ραβανι 😍
Μια κλασική συνταγή από το τετράδιο της μητέρας μου, που αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής το 1966

Υλικά

Αυγά 3 τεμάχια μεγέθους Μ
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι, χωρητικότητας 200 ml
Βανίλια Ζάχαρης 1
Σιμιγδάλι 1/2 φλ
Λευκό αλεύρι 1/2 κούπα + 2 κ.σ
Μπέικιν πάουντερ 10 gr
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού

Σιρόπι
Ζάχαρη 1 φλ
Νερό 1,5 φλ
Βανίλια 1

Εκτέλεση

Στο τετράδιο της μητέρας μου, το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσω το σιρόπι. Και το σιρόπιασμα γίνεται πάντα με κρύο σιρόπι.
Παραμένω λοιπόν στην κλασική συνταγή. Ετοίμασα το σιρόπι από το νερό και τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα έβρασα για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά, όταν δέσει το σιρόπι κατεβάζω και το αφήνω να κρυώσει.

Για το κεικ!
Τα αυγά τα χτυπάμε με τη ζάχαρη σε μια αφράτη κρέμα. Προσθέστε το σιμιγδάλι και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Όλα καλά χτυπημένα. Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 26 εκ. Αν θέλετε όλα τα κομμάτια να είναι παραλληλόγραμμα χρησιμοποιήστε ένα ταψί με κατάλληλες διαστάσεις. Αδειάζουμε το μείγμα στο καλά λαδωμένο ταψί. Το μείγμα είναι πιο πηχτό από το κουρκούτι για κέικ. Ανακινώντας απλώνουμε τη ζύμη σε όλο τον πάτο του ταψιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί, περίπου 25 λεπτά Εξαρτάται από το φούρνο, παρακολουθούμε τη διαδικασία ψησίματος.

Έκοψα το ζεστό ραβανί σε κομμάτια και αμέσως περιέχυσα με κρύο σιρόπι. Σκέπασα με μια πετσέτα για να απορροφήσουν τα υγρά. Στο σερβίρισμα γαρνίρω με νιφάδες καρύδας!

Δεν υπάρχουν καλύτερες συνταγές από αυτές των μαμάδων και των γιαγιάδων μας!
Ένας ανεκτίμητος θησαυρός είναι αυτά τα παλιά τετράδια γραμμένα με μολύβι…

Ραβανί
_cuva

Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ!

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΚοτοπιτάκια ή αλλιώς Σάμσα(ανατολίτικες πίτες με κρέας)- μία υπέροχη συνταγή με κοτοπουλο και σφολιάτα
Επόμενο άρθροΨητές μελιτζάνες με ντομάτα και τυριά…η συνταγή είναι από μια παραδοσιακή ταβέρνα στην Ιταλία