Υλικά:
1 κιλό γαύρος μεγάλος και φρέσκος (φιλεταρισμένος)
Χοντρό αλάτι
Ξύδι (αρκετό για να σκεπάσει τον γαύρο)
Καλαμποκέλαιο (αρκετό για να σκεπάσει τον γαύρο)
Προαιρετικά: μερικές σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Ένα κιλό γαύρο μεγάλο και φρέσκο τον φλεταρισα και τον έβαλα σε ένα μεγάλο ταψί με το εσωτερικό προς τα επάνω…..
Καλυψα όλη την επιφάνεια με χοντρό αλάτι και το άφησα να μείνει μισή ώρα….
Κατόπιν το ξεπλυνα πολύ καλά από το αλάτι και το έβαλα σε ένα μπωλ με ξύδι
(Το ξύδι να τον σκεπάζει)….
Μετά από ένα τέταρτο ( όταν άρχισε να ασπρίζει) τον σουρωσα από το ξύδι και τον έβαλα σε καλαμποκελαιο μέχρι να σκεπαστεί το ψάρι…….
Ο μαρινάτος γαύρος είναι έτοιμος…..
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικές σκελίδες σκόρδου του δίνει μια πιο όμορφη γεύση
H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου