Γεμιστά Σιροπιαστά Κουλούρια
Υλικά
125 γραμμάρια βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά της σούπας αποβουτυρωμένο γιαούρτι
1 ποτήρι γάλα
1 ποτηρι κρασιου λάδι
3,5 ποτήρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι καρύδια
Για το σιρόπι:
2 ποτηρια ζάχαρη άχνη
3 ποτηρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για Σερβίρισμα:
2 κουταλιές φιστίκια σε σκόνη
Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε το σιρόπι:
Μεταφέρετε την ζάχαρη και νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά έως ότου γίνει ένα παχύ σιρόπι, ανακατεύοντας.
Προσθέστε χυμό λεμονιού στο σιρόπι. Αφού βράσει για 2-3 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Για να προετοιμάσετε τη ζύμη:
Μεταφέρετε 125 γραμμάρια βουτύρου που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μπολ ανάμιξης.
Προσθέστε 1 ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι κρασιου λάδι, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και προσθέστε σταδιακά 3,5 ποτήρια αλεύρι και προσθέστε το στο μείγμα.
Τέλος, αφού προσθέσετε και 1,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ζυμώστε για 5 λεπτά, καλύψτε με μεμβράνη και κρατήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Κόψτε κομμάτια μεγέθους καρυδιού από τη ζύμη και ανοιξτε την στην παλάμη σας σε στρογγυλό σχήμα.
Τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού καρύδια-σταφίδες στη μέση του καθενός και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε ένα ρολό
και βάλτε σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Εφαρμόστε την ίδια διαδικασία ένα προς ένα μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τοποθετήστε τα κουλούρια που έχετε ετοιμάσει στο ταψί με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους, έτσι ώστε το κλεισιμο να βρίσκεται στο κάτω μέρος.
Ψήνουμε σε έναν προθερμασμένο φούρνο 180 μοιρών για 25 λεπτά. Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι τα ζεστά κουλουρια που βγαίνουν από το φούρνο.
Αφού περιμένετε να απορροφήσει, διακοσμήστε με φιστίκια σε σκόνη, σερβίρετε το,
και καλή όρεξη!