Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σιγοψημένα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με κριθαράκι, για ένα γεύμα που θα σας κάνει να ζητήσετε κι άλλο!

Υλικά

Φρέσκια ρίγανη
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (μια μικρή χούφτα)
Αλάτι (ανάλογα με το γούστο)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογα με το γούστο)
Μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
Κανέλα σε σκόνη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
1 ξυλάκι κανέλας
Ελαιόλαδο (περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας)
Όσα μπούτια κοτόπουλου θέλετε
1 κρασοπότηρο ημίγλυκο κόκκινο κρασί
Ζωμός λαχανικών (περίπου 2-3 ποτήρια, ίσως χρειαστεί περισσότερο)
Κριθαράκι (ποσότητα ανάλογα με τις μερίδες που θέλετε)

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά χαμηλή κατσαρόλα ρίχνω φρέσκια ρίγανη, δαφνόφυλλο,πελτέ,τ ον πολτό από τρεις ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη, ψιλοκομμένο κρεμμύδι,σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, Μαϊντανό ψιλοκομμένο,αλάτι, πιπέρι,μπούκοβο,κανέλα σε σκόνη,κανέλα σε στίκ
ελαιόλαδο.
Σωτάρω πολύ καλά τα υλικά και βάζω όσα μπούτια κοτόπουλου θέλω, αφού πρώτα τα έχω αλατοπιπερώσει καλά και σωτάρω όλα τα υλικά εκ νέου.
Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, σβήνω μ’ ένα κρασοπότηρο ημίγλυκοκόκκινο κρασάκι. Προσθέτωνερό από ζωμό λαχανικών,σκεπάζω την κατσαρόλα με
το γυάλινο καπάκι καιχαμηλώνω την φωτιά αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει.
Όταν γίνει το κοτόπουλο, το βγάζω και ρίχνω το κριθαράκι αφού προσθέσω κι’ άλλο νερό
από ζωμό λαχανικών

H Συνταγή είναι της κας Μάρω Γλυκοφρυδη