Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου
Υλικά
700γρ κιμά κοτόπουλου.
2 κρεμυδια ψιλοκ
1 ποτ κρασιού ρυζι
1 πιπεριά φλωρ ψιλοκ
Άνηθο, μαιδανο, δυοσμο όσο μας αρέσει ψιλοκ
Ένα φλυτζανι λαδι
Αλατι, πιπερι, κιμινο.
Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικα κ πλάθω τα γιουβαρλακια
Σε κατσαρόλα ρίχνω 3/4της κούπας λαδι και 1 κσ αλεύρι και τα καβουρντιζω ελαφρα. Προσθέτω νερό, αλάτι κ 1/2κ γλ κουρκουμα κ αφήνω να πάρει βράση. Ρίχνω τα γιουβαρλακια και αφήνω να βρασουν καλά. Τέλος για το αυγολέμονο χτυπώ 1 αυγό, χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ξύσμα μισο κ γλ κορν φλαουρ, ρίχνω ζεστό ζουμακι ανακατευω κ περίχυνω το το φαγητό. Έγινε η σάλτσα βελούδινη.
…και ζεστό ζυμωτό ψωμάκι. Καλή σας ορεξη!!!
Η Συνταγή είναι της Eleni Koutrintze