Υλικά
5 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους (τις φλούδες τους)
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
360 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό (για το σιρόπι)
1-2 γρ. κιτρικό οξύ (0,5 κουταλάκι του γλυκού)
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πλένω καλά τα πορτοκάλια σε λεκανι με χλιαρό νερό και σόδα και χρησιμοποιώ ένα σφουγγάρι με βούρτσα για να τα καθαρίσω σχολαστικά.
Ξεπλένω τα πορτοκάλια με τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνω.
Κόβω τα πορτοκάλια στη μέση και τα στυβω καλα
Κόβω τις φλούδες σε λωρίδες.
Βάζω τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις αφήνω να βράσουν.
Στραγγίζω τις φλούδες και επαναλαμβάνω τη διαδικασία βρασίματος σε καθαρό νερό, προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βράζω τις φλούδες για 15 λεπτά και τις στραγγίζω.
Σε μια κατσαρόλα, βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το κιτρικό οξύ και τα βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Προσθέτω τις φλούδες πορτοκαλιού στο σιρόπι και τις σιγοβράζω μέχρι να γίνουν διάφανες.
Στραγγίζω τις φλούδες πορτοκαλιού και τις αφήνω να κρυώσουν.
Πασπαλίζω τις φλούδες με ζάχαρη άχνη και τις αφήνω να στεγνώσουν.